Guy talk
Boek

Guy talk ([2018])/ Lizzie Cox, illustraties door Damien Weighill ; vertaling [uit het Engels]: Nicole Joosse ; redactie en productie: Vitataal

Gids over jongens in de puberteit. Van groeipijn, hygiene, scheren en puistjes tot social media, seks, pesten en relaties. Met grappige stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze handzame gids bevat een brede variëteit aan informatie over en voor jongens in de puberteit. Van groeipijn, hygiëne, scheren en puistjes tot social media, seks, (cyber)pesten en relaties. Met uitleg van situaties en beantwoording van 'gênante' vragen uit de praktijk. De inhoud wordt gepresenteerd via duidelijke en voor de doelgroep aansprekende cartoonachtige zwart-witillustraties met een oranje steunkleur. Veel adviezen, praktische tips en feitjes staan in tekstblokjes verspreid over de pagina's. Er wordt niet te zwaar ingegaan op de details. De meeste onderwerpen komen wel aan bod, met hantering van de juiste terminologie voor de verschillende lichaamsdelen. De humoristische benadering sluit goed aan bij de doelgroep. De auteur was uitgever van een tienerblad. De verzorgde uitgave sluit af met een verklarende woordenlijst, alfabetisch register en een leidraad voor volwassenen. Er is ook een pubersurvivalboek voor meiden, 'Girl talk'*. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463542364 | 64 pagina's

Titel Guy talk
Auteur Lizzie Cox
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Damien Weighill ; Nicole Joosse
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : Lantaarn publishers, [2018]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Op omslag: Het puber survivalboek, en: 'Alles wat jongens moeten weten' - Met register - Vertaling van: Guy talk. - QED Publishing, 2017. - (Growing up)
ISBN 9789463542364
PPN 418842124
Rubriekscode 416.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puberteit; Jongens
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Jongens