Slim zoeken op internet
Boek

Slim zoeken op internet hoe ga je om met online informatie? ([2018])/ Maarten Sprenger, redactie: Patsboem! educatief en Maarten Sprenger ; eindredactie: Patsboem! educatief ; illustraties: Isa Bredt

Hoe zoek je informatie op internet? En hoe weet je of de informatie betrouwbaar is? Uitleg met tips, voorbeelden, zoekopdrachten en stripachtige tekeningen met een blauwe steunkleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Herziene, toegespitste, uitgebreide druk waarin wordt ingezoomd op betrouwbaar leren omgaan met online informatie. Online informatie is eindeloos. Als een ware tsunami van bronnen dijt het world wide web dagelijks uit. In heel die informatieve brij moeten kinderen, jongeren, maar ook volwassenen hun weg vinden. Is de informatie betrouwbaar? Gaat het om meningen of feiten? Is dat wat er beweerd wordt zin of onzin? Welke handvatten kun je als slimme zoeker hanteren om daadwerkelijk bij de informatie uit te komen die je zoekt? En...: ben je in staat om dat te beoordelen? Dit boek draagt er aan de hand van onderbouwde tips, suggesties en aanvliegroutes toe bij dat je als gebruiker valkuilen vermijdt. In die zin is het een handleiding, handreiking, avontuurlijke zoektocht en schatkist ineen. De publicatie is actueel en compleet, kleurrijk vormgegeven met veel stripachtige tekeningen (met een blauwe steunkleur) en kent krachtige accenten. Bevat lerarendeel en register. De auteur is uitermate ingevoerd in de materie. Een must have voor ieder die online werkt: thuis en op school! Kinderen die wat moeizamer lezen of sneller het overzicht kwijtraken zullen begeleid moeten worden. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082083316 | 142 pagina's

Titel Slim zoeken op internet : hoe ga je om met online informatie?
Uniforme titel Slim zoeken
Auteur Maarten Sprenger
Secundaire auteur Isa Bredt
Type materiaal Boek
Editie Geheel herziene versie;
Uitgave Amsterdam : De Wereld van Bovenaf, [2018]
Overige gegevens 142 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Omslagtitel - Oorspronkelijke uitgave: (c)2013 - Met literatuuropgave
ISBN 9789082083316
PPN 419869239
Rubriekscode 528.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Internet
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Internet