321 superslimme dingen die je moet weten over dieren
Boek

321 superslimme dingen die je moet weten over dieren ([2018])/ Mathilda Masters, met illustraties van Louize Perdieus ; inhoudelijke redactie en correctie: De Witregel

Wist je dat slangen kunnen ruiken met hun tong? En dat chimpansees wel een glaasje palmwijn lusten? Lees in totaal 321 van dit soort verrassende weetjes over dieren. Met veelal ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vrij dikke boek bevat 321 dierenweetjes, verdeeld in zestien uiteenlopende categorieën, waaronder: verrassend slimme dieren, dieren en de liefde, (on)gewone dieren, dieren en hun tafelmanieren, beroemde dieren, hoe dieren communiceren, supersnelle/supertrage dieren en gevaarlijke dieren. Elk weetje wordt kort aangekondigd in de titel, zoals 'Niemand is zo'n goede waterfilter als de oester', 'Is het waar dat je een kikker als zwangerschapstest kunt gebruiken?' of 'Een reuzenpanda als huisdier is geen goed idee'. Met zulke intrigerende titels is doorlezen een must. De weetjes worden vervolgens kort uiteengezet. De auteur Mathilda Masters, die zichzelf ontdekkingsreiziger noemt, schrijft prettig, vlot en humoristisch. Een kleine humoristische, veelal ingekleurde pentekening van Louize Perdieus bij elk weetje maakt het compleet. Tekst is verdeeld over alinea's. Het lettertype is niet al te groot, maar duidelijk. Een prettig boek dat kinderen graag zullen oppakken en doorbladeren, en niet van A tot Z hoeven te lezen. In 2017 verscheen '321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt'* van hetzelfde duo. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401451246 | 311 pagina's

Titel 321 superslimme dingen die je moet weten over dieren
Uniforme titel Driehonderdeneenentwintig superslimme dingen die je moet weten over dieren
Auteur Mathilda Masters
Instelling /De Witregel, Gouda
Secundaire auteur Louize Perdieus
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 311 pagina's - gekleurde en zwart-wit llustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401451246
PPN 420688463
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden