Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kijken voor kinderen
Boek

Kijken voor kinderen (2018)/ David Hockney & Martin Gayford, met tekeningen van Rose Blake ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Kunst begint met kijken! Samen met o.a. kunstenaar David Hockney zie je dat kunst overal is: op grotwanden, games en kranten. Hij wijst je op lijnen, schaduwen en perspectief. En je ontmoet bekende kunstenaars. Met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 11 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

David Hockney, een van de grootste kunstenaars van deze tijd, laat kinderen naar kunst kijken. In dit rijk geïllustreerde boek (A4-formaat) worden verschillende onderwerpen aangesneden, die te maken hebben met het kijken naar kunst: lijnen, licht, schaduw, ruimte, spiegelingen, technieken, beweging en veel meer. Het hele boek is in gesprekvorm geschreven. David Hockney is in gesprek met kunstrecensent Martin Gayford, maar zeker ook met de lezer. Ter onderscheiding zijn verschillende lettertypes gebruikt. Van de lezer wordt gevraagd mee te kijken naar verschillende kunstwerken. Vele, soms paginagrote, kleurenfoto's van kunstwerken uit de hele wereldgeschiedenis verhelderen het verhaal. De illustratrice Rose Blake heeft zich op een ingenieuze manier in het gesprek gemengd. Ze tekent David Hockney en Martin Gayford als twee fysiek aanwezige gidsen, en tekent zichzelf in de positie van het kind dat het gesprek aanhoort. Met veel fantasie en humor ontdekt het meisje, samen met twee teckels én de lezer, kunst vanuit de positie van een museumbezoeker, kunsthistoricus of kunstenaar. Bevat een 'uitvindingentijdlijn', woordenlijst en register. Een geweldig speels en inspirerend boek over kunst dat door de unieke verteltechnieken dichtbij de lezer blijft. Vanaf ca. 11 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710073 | 128 pagina's

Titel Kijken voor kinderen
Auteur David Hockney
Secundaire auteur Martin Gayford ; Rose Blake ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2018
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: A history of pictures for children. - Londen : Thames & Hudson Ltd, 2018
ISBN 9789047710073
PPN 419753605
Rubriekscode 700
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende kunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Beeldende kunst