Het droomleven van Balso Snell ; Miss Lonelyhearts
Boek

Het droomleven van Balso Snell ; Miss Lonelyhearts (oktober 2018)/ Nathanael West, vertaling [uit het Engels] Meta Gemert

Bundeling van twee romans: de eerste over een reis door de ingewanden van een paard, de tweede over een man die voor de brievenrubriek van een krant werkt en depressief wordt van de beschreven ellende.

Recensie

Nathanael West (1903-1940) is de schrijversnaam van Nathanael von Wallenstein Weinstein, een zoon van Duitstalige Litouws-Joodse ouders. Hij stierf in 1940 bij een verkeersongeluk. In 1931 verscheen zijn korte roman 'Het droomleven van Balso Snell', die hier gebundeld is met 'Miss Lonelyhearts' uit 1933. Het is erg moeilijk om deze roman te categoriseren. Misschien is de beste typering dat de roman een protest is tegen het schrijven van romans. Er is weinig structuur in te vinden en de beelden die hij hanteert in zijn beschrijving van de reis van Balso Snell door de ingewanden van het paard, kunnen bij de lezer soms irritatie opwekken. Alle personen die Balso Snell op zijn bijna surrealistische reis ontmoet, zijn schrijvers of gemankeerde schrijvers die wanhopig op zoek zijn naar erkenning en publiek. Het tweede verhaal, 'Miss Lonelyhearts', speelt zich af in de crisisperiode. Het kan worden beschouwd als een zwarte komedie over een man die een rubriek verzorgt waarin hij lezers met problemen adviseert. Hij raakt zelf depressief en hallucineert. Met een voorwoord van Désanne van Brederode.

Specificaties

Nederlands | 9789081786157 | 166 pagina's

Titel Het droomleven van Balso Snell ; Miss Lonelyhearts
Uniforme titel Miss Lonelyhearts
Auteur Nathanael West
Secundaire auteur Meta Gemert
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Van Maaskant Haun, oktober 2018
Overige gegevens 166 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The dreamlife of Balso Snell. - 1931 + en: Miss Lonelyhearts. - 1933
ISBN 9789081786157
PPN 420530193
Taal Nederlands