Den skyldige
DVD

Den skyldige ([2018])/ instruktor Gustav Möller

Een politieagent die in de alarmcentrale werkt ontvangt een noodoproep van een vrouw die ontvoerd is. Vanuit de meldkamer probeert hij haar te redden.

Aanwezigheid

Recensie

Thriller van Gustav Möller met in de hoofdrol Jakob Cedergren (The Sandhamn murders). Politieagent Asger Holm werkt in de alarmcentrale van de politie in Kopenhagen. Hij krijgt een telefoontje van een vrouw, die doet alsof ze met haar dochtertje belt, maar lijkt te vertellen dat ze ontvoerd is. Holm doet alles om haar te helpen. Intussen wordt door privételefoontjes duidelijk dat hij uit de buitendienst is gehaald omdat hij betrokken was bij een geweldsincident en nu wacht op zijn strafproces. De hele film speelt zich af in de meldcentrale, van de vrouw (Jessica Dinnage) horen we alleen de stem. De recensenten geven 3 1/2 - 5 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 9-8-'18) vindt de film 'venijnig goed', maar ziet ook 'een onnodige plottwist'. VPRO Cinema (vpro.nl) schrijft: 'Bloedstollende thriller (...) Wat volgt is een razendspannende reddingspoging via de telefoon. Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller (1988), die geen steek laat vallen en vanaf het begin tot het verrassende einde weet te boeien.' De film won op het IFFR de publieksprijs en de prijs van de jongerenjury.

Specificaties

Deens | 8718836864063

Titel Den skyldige
Uniforme titel The guilty
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gustav Möller ; Jakob Cedergren ; Jessica Dinnage ; Omar Shargawi
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (81 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi. - Deens gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Denemarken : Nordisk Film, 2018 - Alternatieve titel: The guilty
ISBN 8718836864063
PPN 420876286
Genre thriller
Taal Deens