Charming
DVD

Charming ([2018])/ written and directed by Ross Venokur

Door een vloek heeft Prins Philip Charming een onweerstaanbare charme en moet hij elke vrouw die hij ontmoet een huwelijksaanzoek doen. Lenore is ongevoelig voor zijn charmes maar heeft wel belangstelling voor zijn rijkdom. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans-Canadese animatiefilm van Ross Venokur (Frankie en de noottoestand) en producent John H. Williams, bekend van de Shrek-films. Evenals in Shrek wordt een aantal sprookjes door elkaar gehaald en gemoderniseerd. Hoofdpersoon is prins Philippe Charming die bij zijn geboorte vervloekt is door de jaloerse ex-partner van zijn vader: alle vrouwen die hij ontmoet zullen als een blok voor hem vallen en moet hij een huwelijksaanzoek doen. De prins wordt inmiddels gehaat door alle mannen van het koninkrijk en heeft drie prinsessen ten huwelijk gevraagd: Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje. Als de prins niet voor zijn 21ste verjaardag de ware liefde vindt, zal alle liefde uit het koninkrijk verdwijnen. Zijn vader is ten einde raad en stuurt hem op een gevaarlijke missie. Vreemdeling Lenny wordt de gids van de prins. In werkelijkheid is Lenny een vrouw, de gewiekste dievegge Leonore. Zij is de enige vrouw in het koninkrijk die ongevoelig is voor de charmes van de prins omdat ze op zee geboren is. De recensenten zien een kleurrijk en onderhoudend verhaal met leuke liedjes, maar zijn ook kritisch over het schematische verhaal en de platte personages. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 4013549103367

Titel Charming
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ross Venokur ; Demi Lovato ; Wilmer Valderrama
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Splendid Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (83 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Demi Lovato, Wilmer Valderrama, Sia. - Nederlands, Engels of Duits gesproken, ondertiteld in het Nederlands of Duits - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : 3QU Media, (c)2018
ISBN 4013549103367
PPN 420894047
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels