A new spirit
DVD

A new spirit ([2018])/ directed by Doron Eran

Jacob groeit op in Israel en komt in de VS tot geloof in Jezus. Wanneer hij in Israel de christelijke boodschap gaat verspreiden komt hij in conflict met zijn hele familie.

Recensie

Biografisch drama van de Israëlische regisseur Doron Eran, geïnspireerd op het leven van Jacob (Yacov) Damkani. Jacob groeit op in een arm Joods gezin in het noorden van Israël. Hij gaat het criminele pad op en vlucht naar de VS waar hij tot geloof in Jezus komt. Dan keert hij terug naar Israël en gaat als Messiaanse Jood de christelijke boodschap verspreiden. Daardoor komt Jacob in aanvaring met zijn broer Shmuel, die steeds orthodoxer is geworden, met zijn hele familie en met de orthodox-joodse gemeenschap. Wanneer dit conflict escaleert heeft dit grote gevolgen voor de hele familie. De film en de crew kregen in Israël veel kritiek van (ultra-)orthodoxe joden.

Specificaties

Hebreeuws | 9789492925077

Titel A new spirit
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Doron Eran ; Imri Biton ; Doron Ben-David ; Jacob Damkani
Type materiaal DVD
Uitgave [Barneveld] : Neema, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Imri Biton, Doron Ben-David, Ohad Shahar. - Hebreeuws gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'Waarom ik?' van Jacob Damkani - Videoversie van de film: Israël : United King Films, 2017
ISBN 9789492925077
PPN 42089375X
Thematrefwoord Joods milieu ; Messianisme
Taal Hebreeuws