Unbroken: path to redemption
DVD

Unbroken: path to redemption ([2019])/ directed by Harold Cronk

Voormalig Olympisch hardloper Louie Zamperini lijdt zwaar onder de herinneringen aan zijn krijgsgevangenschap in Japan. Onder invloed van zijn vrouw vindt hij in het geloof de kracht tot vergeving.

Recensie

Regisseur Harold Cronk (God's not dead) maakt een vervolg op de film 'Unbroken'* (2014) van Angelina Jolie naar het boek van Laura Hillenbrand. Louis Zamperini (Samuel Hunt) wordt geboren in New York als zoon van Italiaanse immigranten. In 1936 doet hij mee aan de Olympische spelen, in 1943 crasht hij met een bommenwerper in de Stille Oceaan en belandt in een Japans krijgsgevangenkamp, waar hij het doelwit is van een sadistische kampcommandant. Na de oorlog lijdt Louis aan een oorlogstrauma, raakt aan de drank en hoopt op wraak. Onder invloed van zijn vrouw Cynthia (Merritt Patterson) bezoekt hij evangelisatiebijeenkomsten van Billy Graham en vindt daardoor rust en de kracht om de Japanse bewakers te vergeven. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) schrijft: 'Path to Redemption overestimates the power of its inspirational real-life story, settling for a dull drama that too often preaches to the choir.' De recensent van Dove (dove.org) vindt dat de film een duidelijk verhaal vertelt over oorlogstrauma, verslaving, de kracht van liefde, het belang van vergeving en het werk van God en geeft het 'Dove Seal of Approval'.

Specificaties

Engels | 5053083164010

Titel Unbroken: path to redemption
Uniforme titel Unbroken Unbroken 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Harold Cronk ; Samuel Hunt ; Merritt Patterson ; Laura Hillenbrand
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Samuel Hunt, Merritt Patterson, Vincenzo Amato. - Engels gesproken, Frans en Duits nagesynchroniseerd, in meerdere talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Laura Hillenbrand - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Universal, 2018 - Vervolg op: Unbroken. - Alternatieve titel: Unbroken 2
ISBN 5053083164010
PPN 421930705
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Krijgsgevangenen
Taal Engels