Les misérables
Boek

Les misérables (janvier 2009)/ Victor Hugo, adaptation en activités de Jimmy Bertini ; illustrations de Paulo Rui ; rédaction: Maréva Bernède, Cristina Spano

In de 19e eeuw moet een ongehuwde, arme moeder haar dochtertje afstaan aan een familie. Het kind wordt vreselijk uitgebuit. Als jonge vrouw wordt ze verliefd. Vereenvoudigde navertelling met achtergrondinformatie en cd.

Recensie

Met veel pathos en betrokkenheid tekent Hugo (1802-1885) in zijn oorspronkelijk in 1862 gepubliceerde roman 'Les Misérables' de tragiek van maatschappelijke misstanden. Plaats en tijd van handeling: Frankrijk tussen 1815 en 1832. Centraal de figuur van Jean Valjean, die zich na een langjarige gevangenschap ontwikkelt tot voorvechter van rechtvaardigheid en vrijheid. Deze sterk ingekorte en vereenvoudigde schooleditie respecteert dan wel de dynamiek van de sociaalhistorische beleving, maar omkleedt deze ook met een overdaad aan op zich wel nuttige leer- en oefenstof: begripsvragen, grammaticale uitleg, woordenkennis, invul- en herhalingsschema's, audio CD met tekstfragmenten, functionele illustraties in kleur, geschiedkundige context, internetverwijzingen en een eindtoets. Zeker voor de bovenbouw havo/vwo is deze heterogene stapeling van aanzetten tot passief en actief taalbegrip toch teveel van het goede, want niet georiënteerd op het Nederlandse examenprogramma. Wat niet wegneemt dat de aldus opgebouwde cursus voor geïnteresseerden een prima opstap is naar nadere verkenning.

Specificaties

Frans | 9788853009111 | 144 pagina's

Titel Les misérables
Auteur Victor Hugo
Secundaire auteur Jimmy Bertini ; Paulo Rui ; Maréva Bernède ; Cristina Spano
Type materiaal Boek
Editie Première édition;
Uitgave Gênes : Cideb Editrice, janvier 2009
Overige gegevens 144 pagina's - illustraties, foto's - 21 cm - audio-cd
Annotatie Oorspronkelijke volledige uitgave: Paris : Rouff, 1862
ISBN 9788853009111
PPN 375557377
Genre historische roman - sociale roman
Thematrefwoord Frankrijk; 19e eeuw ; Verliefdheid
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 3
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 3 (2002-...)

vol.
Uitgeleend