Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kopwerk
Boek

Kopwerk brein, ademhaling, training (oktober 2018)/ Aart Vierhouten & Koen de Jong, fotografie binnenwerk: Cor Vos (tenzij anders vermeld)

Anekdotes en wetenswaardigheden over de wielersport, aangevuld met tips, technieken en oefeningen om de eigen wielerprestaties te verbeteren.

Aanwezigheid

Recensie

Herziene en meer uitgebreide uitgave van 'Ik, de wielrenner : praktische tips en wielerwijsheden' (2012)*, dat opnieuw gericht is op zowel de startende als op de gevorderde wielrenner. Ditmaal is het een fraai vormgegeven boek met paginagrote foto's in zwart-wit en kleur en veel technische en fysiologische verdieping. Uitgelegd wordt waar je als wielrenner op moet letten en waar je progressie kunt behalen. Uitgebreid aandacht voor ademhalingstechniek en hoe je je brein tijdens het sporten kunt sturen, essentieel voor het behalen van succes. Ook aandacht voor de trainingszones, fietstechniek en herstelmethodes. Met interviews en tips van (ex-)renners en ook van fervent liefhebber Eric Corton. Ook worden de verschillende types renners besproken en staan er persoonlijke verhalen van de auteurs in. Opnieuw staat het buiten kijf dat dit boek geschreven is door kenners en liefhebbers van de sport, hun enthousiasme is door de vele anekdotes en wetenswaardigheden over het wielrennen overduidelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789492798190 | 163 pagina's

Titel Kopwerk : brein, ademhaling, training
Auteur Aart Vierhouten
Secundaire auteur Koen de Jong ; Cor Vos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Hilversum] : Lucht, oktober 2018
Overige gegevens 163 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789492798190
PPN 420906967
Rubriekscode 618.54
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wielrennen; Verhalen ; Ademhalingsoefeningen ; Wielrennen; Training
Trefwoord Ermelo
Nunspeet
Wielersport
Sportlieden
Sport
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Wielrennen