Paniek in Egypte
Boek

Paniek in Egypte 1 complot, 4 verdachten ([2017])/ tekst van Camille Gautier & Stéphanie Vernet, illustraties van Margaux Carpentier ; vertaald [uit het Frans] door Ed Franck

Farao Ramses II wordt bedreigd door een dodelijk complot. Ontdek zelf wie daar achter zit! Los de raadsels op en ga op zoek naar de aanwijzingen om de farao te helpen. Met informatie over het oude Egypte en veel kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Een spel in een boek: de lezer lost de raadsels op en vindt antwoord op de vraag: 'Wie is de schuldige?'. Tegelijkertijd staat er ontzettend veel informatie in over de periode rond 1255 voor Christus. Wat is het probleem? Farao Ramses II wordt bedreigd door een vreselijk en dodelijk complot. Om de schuldige te kunnen vinden kies je een personage en word je door het boek geleid. Onderweg verzamel je allerlei aanwijzingen en los je raadsels op. Door de handige tabbladen kun je snel naar een bepaald deel van de stad terugkeren. Zo kun je die ene aanwijzing toch nog eens bekijken. Ook leuk om samen te doen. De vormgeving van het boek (ruim A4-formaat) past goed bij het spel: van het mysterieuze zwarte omslag naar prachtige kleurrijke tekeningen binnenin. De tekst is over de spreads verdeeld in blokjes en kaders. Kinderen worden uitgenodigd om de gevonden antwoorden op de eerste pagina te noteren. Uiteraard kunnen (eigenlijk: moeten!) die elders worden genoteerd. Originele uitgave voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059088320 | 53 pagina's

Titel Paniek in Egypte : 1 complot, 4 verdachten
Auteur Camille Gautier
Secundaire auteur Stéphanie Vernet ; Margaux Carpentier ; Ed Franck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds, Infodok, [2017]
Overige gegevens 53 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Panique en Egypte. - Paris : The Picture Book Agency, (c)2017
ISBN 9789059088320
PPN 410857521
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische oudheid; Puzzels
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Egyptische oudheid