Anatomie van tai chi
Boek

Anatomie van tai chi visuele handleiding voor 45 onmisbare oefeningen ([2018])/ Loretta M. Wollering, productie Nederlandstalige editie: Vitataal ; vertaling [uit het Engels]: Saskia Peeters/Vitataal

Inleiding in de Chinese bewegings- en vechtkunst tai chi chuan, met aandacht voor de spieren die door de oefeningen worden aangesproken.

Aanwezigheid

Recensie

Algemene inleiding voor een breed publiek in de principes van de Chinese bewegings- en vechtkunstkunst tai chi chuan. Het vooral voor thuisbeoefening bedoeld boek kent een gedegen opbouw vanuit enkele basisprincipes: eerst worden de basisstanden- en stappen behandeld (zoals haanstand, lege stand), daarna volgt de Vereenvoudigde Yang-24 vorm (het meest populair in het Westen, en de belangrijkste elementen van de bewegingskunst bevattend). Hierna kun je volgens de auteur al meedoen aan lessen, workshops en conventies. In deel twee wordt de klassieke Chen-stijl behandeld. Bij elke houding in de beide delen staan een korte inleiding, stapsgewijze instructies betreffende de uitvoering en de juiste vorm. Aparte kaders tonen de moeilijkheidsgraad, het voetenwerk, de voordelen en eventuele waarschuwingen. Het nieuwe en aanbevelenswaardige van deze uitgave is dat er via anatomische illustraties getoond wordt op welke spieren de oefeningen zijn gericht én er uitgedaagd wordt om variatie in de oefeningen te brengen. Jammer dat de dvd bij het boek apart en alleen in het buitenland verkrijgbaar is. Met foto's en afbeeldingen in kleur en achterin een verklarende woordenlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789463591089 | 192 pagina's

Titel Anatomie van tai chi : visuele handleiding voor 45 onmisbare oefeningen
Auteur Loretta M. Wollering
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Saskia Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2018]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Tai Chi. The trainer's inside guide to your workout. - Hinkler Books Pty Ltd., (c)2013
ISBN 9789463591089
PPN 420593683
Rubriekscode 618.89
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tai chi ; Anatomie
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Vechtsporten