Elena in het pretpark
Boek

Elena in het pretpark ([2018])/ Mirjam Eppinga, redactie en vormgeving: Eenvoudig communiceren ; beeld: Elisa Zee, Zee illustraties

Elena (ik-figuur) en haar collega's van De Giraf gaan een dagje naar pretpark Walibi. Elena hoopt dat ze naast Rik in de Condor kan. Maar dan is ze opeens haar mobieltje kwijt. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Elena (ik-figuur) hoort dat haar collega Ahmad met zijn klas naar Walibi gaat. Dat lijkt haar ook wel leuk. Ze besluiten met alle medewerkers van De Giraf een dagje naar Walibi te gaan. Elena hoopt dat ze naast Rik in de attracties kan. Maar dan is ze opeens haar mobieltje kwijt. Zevende deel uit 'Superrr'*, een serie over een stel tieners dat elkaar kent van hun bijbaantje als vakkenvuller. De boeken zijn klein en handzaam, en door de korte zinnen en kleine hoofdstukken makkelijk te lezen voor jongeren in bijvoorbeeld een Internationale Schakelklas (ISK) of het OKAN (Onthaalonderwijs voor Anderstalige Nieuwkomers, België). De vlotte verhalen van de serie (die tien delen gaat omvatten) zijn gedrukt in een duidelijk lettertype en geïllustreerd met soms paginagrote, cartoonachtige zwart-wittekeningen. De auteur is docent aan een ISK. Zeer geschikt voor NT2-onderwijs, en voor moeizaam lezende Nederlandstaligen. Kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086963591 | 34 pagina's

Titel Elena in het pretpark
Auteur Mirjam Eppinga
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Elisa Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2018]
Overige gegevens 34 pagina's - zwart-wit illustraties - 18 cm
ISBN 9789086963591
PPN 419897313
Thematrefwoord Pretparken ; Diefstallen ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Superrr
Boek

Superrr (2017-...)

vol. dl. 7
Uitgeleend
Mirjam Eppinga