Zo snel als het licht
Boek

Zo snel als het licht ([2018])/ door Colin Stuart, illustraties Ximo Abadía ; redactie: Joanna McInerney ; vertaling [uit het Engels]: Christelle Bogaerts

Waarom is de lucht blauw? Hoe horen we? Allerlei onderwerpen uit de fysica, geluid, licht en kleur en het heelal zijn gevisualiseerd en voorzien van een korte uitleg. Grote uitgave met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 21/09/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek NATUUR WETENSCHAPPEN STUA

Recensie

Uitgave in groot formaat (35 cm) waarin de vier onderwerpen fysica, geluid, licht en kleur en het heelal in verschillende subhoofdstukken worden behandeld. Vragen als 'Waarom is de lucht blauw?', 'Hoe luid is luid?' en 'Hoe oud zijn de sterren?' komen aan bod evenals onderwerpen als magnetisme, electriciteit, geluiden uit de ruimte en zwarte gaten. Allemaal zaken waar veel kinderen en jongeren door gefascineerd zijn. Elk subthema is gevisualiseerd op een spread. Aantrekkelijke kleurrijke vormgeving met gestileerde kleurenillustraties op een achtergrond in verschillende heldere kleuren. Er zijn ook paginagrote kleurenillustraties bij. De teksten bevatten veel feitjes, de informatiedichtheid is hoog. De korte maar duidelijke uitleg zal zal hier en daar uitleg behoeven van een volwassene. Inhoudelijk klopt het allemaal wel, op een enkel slordigheidje na, op blz. 12 wordt Einstein genoemd waar het Newton moet zijn. Het taalgebruik verraadt hier en daar de Vlaamse vertaling van het oorspronkelijk Engelse boek. Kortom, een breed scala aan natuurkundige onderwerpen passeert de revue, hopelijk wordt hierdoor bij jongeren de kennis naar meer informatie gewekt. Voor jongeren met een goede leesvaardigheid van ca. 12 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401453509 | 75 pagina's

Titel Zo snel als het licht
Auteur Colin Stuart
Secundaire auteur Ximo Abadía ; Joanna McInerney ; Christelle Bogaerts
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 75 pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Vertaling van: The speed of starlight. - London : Big Picture Press, (c)2018
ISBN 9789401453509
PPN 420747419
Rubriekscode 504
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen ; Natuurkunde ; Geluid ; Licht ; Heelal
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen