L'apparition
DVD

L'apparition ([2018])/ un film de Xavier Giannoli

Een 18-jarige novice in een bergdorpje zegt dat ze een verschijning van Maria heeft gezien. Een voormalig oorlogsjournalist krijg van het Vaticaan opdracht de gebeurtenissen te onderzoeken.

Recensie

Drama van Xavier Giannoli (Marguerite; À l'origine) met Vincent Lindon (Rodin; La loi du marché). De ervaren oorlogsverslaggever Jacques zit getraumatiseerd thuis nadat zijn fotograaf en vriend tijdens een actie in Syrië dodelijk werd getroffen. Hij krijgt een telefoontje van het Vaticaan: in een Frans bergdorpje zegt een 18-jarige novice dat Maria aan haar verschenen is. Wil Jacques deel uitmaken van een commissie van het Vaticaan die deze verschijning op echtheid onderzoekt? Dat hij niet erg gelovig is is juist een pré. In het dorpje dat al een druk bezocht bedevaartsoord is geworden zoekt Jacques contact met de kwetsbare Anna (Galatéa Bellugi) en probeert te achterhalen wat de rol is van de lokale priesters en nonnen. De recensenten geven 3 of 3 1/2 ster. VPRO Cinema (vpro.nl) concludeert: 'Helaas vergeet Giannoli te kiezen, waardoor de film een rare mix van detective-film, psychologisch drama en maatschappijsatire is geworden. En veel te lang.' André Waardenburg (NRC 24-7-'18) vindt het een boeiend verhaal over waarheidsvinding, devotie en religieus commercialisme met intrigerende personages.

Specificaties

Frans | 8718836864100

Titel L'apparition
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Xavier Giannoli ; Vincent Lindon ; Galatéa Bellugi
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (137 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Vincent Lindon, Galatéa Bellugi. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Curiosa Films, 2018
ISBN 8718836864100
PPN 420792422
Thematrefwoord Wonderen
Taal Frans