Maan
Boek

Maan Tiggy's verhaal (2019)/ Lucinda Riley, vertaling [uit het Engels]: Dieuwke van der Veen, Erica Disco en Kees van Weele

Zeven zussen krijgen na het overlijden van hun rijke adoptiefvader aanwijzingen over hun afkomst. Deel 5 gaat over Tiggy, die in Spanje op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vijfde deel* van de succesvolle serie 'De zeven zussen' volgen we Tiggy, die door Pa Salt, een geheimzinnige miljonair, als baby is geadopteerd. Inmiddels is haar stiefvader overleden en heeft Tiggy een brief van hem gekregen met aanwijzingen over haar afkomst. Ze moet bij de zigeunergemeenschap in Sacromonte in Granada in Spanje op zoek gaan naar haar grootouders. Tiggy is een gevoelige jonge vrouw, met grote liefde voor dieren. Ze studeerde voor zoöloog en werkt op een landgoed in de Schotse Hooglanden, waar wilde katten worden uitgezet. Hier ontmoet ze Chilly, een oude Spaanse zigeuner, die haar aanmoedigt om naar Granada te gaan. Daar ontdekt ze dat haar grootmoeder een beroemde Spaanse flamencodanseres was. Wederom een lijvige, briljant geschreven historische familieroman, met verrassende wendingen, liefdesverdriet en tal van opofferingen. Gedetailleerde beschrijvingen van de gewoonten van de Spaanse zigeuners en de prachtig beschreven locaties maken dit tot een meeslepend en boeiend boek. Achterin alvast een voorproefje van het zesde deel over zus Electra.

Specificaties

Nederlands | 9789401610247 | 606 pagina's

Titel Maan : Tiggy's verhaal
Auteur Lucinda Riley
Secundaire auteur Dieuwke van der Veen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2019
Overige gegevens 606 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The moon sister : Tiggy's story. - Londen : Macmillan, 2018. - (The seven sisters)
ISBN 9789401610247
PPN 421078448
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De zeven zussen-serie
Boek

De zeven zussen-serie (2017-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
Lucinda Riley