The haunting of Hill House
Boek

The haunting of Hill House ([2018])/ Shirley Jackson, introduction by Laura Miller

Vier mensen die elkaar eerder niet kenden, onderzoeken tijdens een zomer of de spookverhalen over een oud huis waar zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Dr. Montague wil met drie proefpersonen een zomer lang controleren of de reputatie van Hill House als 'spookhuis' waar is. Een van de proefpersonen is Eleanor Vance, een getroebleerde jonge vrouw. Zij wordt in het gezelschap de katalysator van een steeds groeiende dreiging. Shirley Jackson (1916-1965) is bekend geworden door haar cerebrale, literaire, fijnzinnige horrorverhalen. In feite overstijgt haar werk elke genrebepaling. Ook in 'The Haunting of Hill House' gaat het niet om shockeffecten, maar om een onderhuidse, broeierige, tegenstrijdige sfeer die erg beklemmend aandoet. Jackson is een styliste van hoog niveau die in één paragraaf makkelijk humor en ontzetting of dreiging samenbrengt. Dit is een literair meesterwerk maar tegelijkertijd een beklijvend en spannend verhaal dat wel degelijk doet griezelen. Populaire Netflix-serie (hoofdrol Michiel Huisman) waarin het verhaal een geheel eigen draai heeft gekregen.

Specificaties

Engels | 9780143039983

Titel The haunting of Hill House
Auteur Shirley Jackson
Secundaire auteur Laura Miller
Type materiaal Boek
Uitgave New York, New york : Penguin Books, [2018]
Overige gegevens XXII, 182 pagina's - 20 cm
Annotatie Op omslag: "Netflix, inspiration for the Netflix series" - Oorspronkelijke uitgave: New York : Viking Press, 1959 - Met literatuuropgave
ISBN 9780143039983
PPN 420891919
Genre griezelverhaal
Taal Engels

Relaties/Serie

The Penguin classics
Boek

The Penguin classics (1945-...)

vol.
Uitgeleend