Bedtijd voor boek
Boek

Bedtijd voor boek ([2018])/ Ramadier & Bourgeau

Het boek is moe. Een muisje vraagt het boek of hij zijn tanden heeft gepoetst en een plasje heeft gedaan. Dan leest het muisje nog een verhaaltje voor en geeft hij het boek een knuffel. Doe het boek dan maar zachtjes dicht. Hardkartonnen prentenboek met minimale vormgeving en eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het boek is moe en gaat naar bed. Heeft het boek zijn tanden gepoetst? Heeft hij een plas gedaan? Daarna lezen we het boek een verhaaltje voor. We stoppen het boek lekker in en geven het een dikke knuffel en een welterustenkus. Kijk, het boek begint te gapen, doe het licht maar uit en doe het boek maar zachtjes dicht... Een eenvoudig verhaal over de rituelen voor het slapengaan. Het taalgebruik is toegankelijk en sluit goed aan bij de doelgroep. Per twee pagina's zijn er één à twee korte regels tekst. Op de linkerpagina's zien we de tekst, weergegeven in een groot, vetgedrukt en 'handgeschreven' lettertype. In de hoeken links onderaan zien we een roze muisachtig wezentje tegen een witte achtergrond. Het figuurtje geeft de tandpasta aan, leest het boek voor of geeft het een kus. Op de rechterpagina's zien we het boek, ofwel het gezicht van het boek. De minimaal vormgegeven pagina is geheel blauw en heeft alleen twee ogen, een neus en een mond. De oogjes vallen naarmate het verhaal vordert steeds verder dicht. Een stevig kartonboek met herkenbare situaties rondom het naar bed gaan. In dezelfde opzet verscheen eerder 'Het boze boek'* over boosheid. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913264

Titel Bedtijd voor boek
Auteur Cédric Ramadier
Secundaire auteur ... Bourgeau
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2018]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Tekst: Cedric Ramadier, illustraties: Vincent Bourgeau - Vertaling van: Le livre qui dort. - Paris : l'école des loisirs, (c)2015
ISBN 9789462913264
PPN 420690115
Thematrefwoord Slapengaan
Taal Nederlands