Het verderfelijke vierde boek
Boek

Het verderfelijke vierde boek ([2018])/ vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp, met tekeningen van Brett Helquist

Twee zusjes en hun broertje (de Baudelairewezen) worden weer achtervolgd door graaf Olaf, die uit is op hun fortuin. Ze krijgen te maken met enge zaagmachines en hypnose. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

De mededeling op de achterflap dat dit het aller-on-leukste verhaal over de Baudelairewezen is en je gerust een ander boek kunt kiezen, daagt uit. Eventueel zelfstandig te lezen vierde ellendig avontuur van de elfdelige serie, waarin de wezen weer belaagd worden door graaf Olaf, die het zogenaamd goed met hen voorheeft, maar uit is op hun fortuin en waarin ze te maken krijgen met enge zaagmachines en hypnose. Spannend verhaal in dertien hoofdstukken met een satirische inslag volgens hetzelfde stramien als de vorige delen. De ironische manier van vertellen en de uitleg van moeilijke woorden en uitdrukkingen maken dat de lezers even afstand kunnen nemen van de verschrikkingen. De illustraties (veel fijne potloodtekeningen) zijn volgens hetzelfde concept; serie-omslag. Sinds 2017 als serie op Netflix. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401455589 | 179 pagina's

Titel Het verderfelijke vierde boek
Auteur Lemony Snicket
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp ; Brett Helquist
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 179 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The miserable mill. - New York : HarperCollins Children's Books, 2000. - (A series of unfortunate events ; bk. 4) - Oorspronkelijke titel: De helse houtzagerij. - Amsterdam : Ploegsma, (c)2002. - (Ellendige avonturen ; boek 4)
ISBN 9789401455589
PPN 420642285
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Weeskinderen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen
Boek

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen (2017-...)

vol. 4
Uitgeleend
Lemony Snicket