Mary Poppins
Boek

Mary Poppins (2018)/ P.L. Travers, vertaald [uit het Engels] door Tiny Fisscher ; met illustraties van Geertje Aalders

Binnengewaaid met de oostenwind blijkt Maria Poppins een heel bijzondere kinderjuffrouw te zijn. Ze neemt de kinderen van de familie Banks mee op allerlei ongelofelijke avonturen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer de familie Banks op zoek is naar een nieuw kindermeisje komt Mary Poppins letterlijk aanwaaien. Ze wordt aangenomen en krijgt de zorg over de kinderen Jane, Michael en de jongere tweeling. Vanaf dat moment beleven de kinderen allerlei vreemde avonturen en ontmoeten interessante vrienden van Mary. Mary vertelt hen verhalen en neemt ze mee over de hele wereld. Mary Poppins is een strenge en vaak wat boze vrouw. Ze is bovendien heel ijdel en bekijkt vaak haar eigen spiegelbeeld. Michael en Jane zijn heel nieuwsgierig, maar leren al gauw dat Mary niet altijd antwoord geeft op al hun vragen. Het verhaal is luchtig en zit boordevol lessen over beleefdheid. Bovendien leren de kinderen om niet te snel te oordelen over dingen die ze niet begrijpen. Het oorspronkelijke verhaal uit 1934 is opnieuw vertaald en van een nieuw, fris omslag voorzien. Het taalgebruik is nog altijd wat deftig en bevat enkele voor de doelgroep moeilijke woorden. Maar het verhaal is wel toegankelijk voor kinderen, doordat het zo fantasierijk is dat de ouderwetse taal er onderdeel van lijkt te zijn. De illustraties zijn gemaakt van knipkunst en komen in het boek voor in zwart-wit. Verfilmd door Disney in 1964; in 2018 is een nieuwe film verschenen*. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021679099 | 183 pagina's

Titel Mary Poppins
Auteur P.L. Travers
Secundaire auteur Tiny Fisscher ; Geertje Aalders
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde, geheel herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, 2018
Overige gegevens 183 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Mary Poppins. - London : Davies, 1934 - Eerder verschenen onder de titel: : Maria Poppins. - Amsterdam : Van Breda, 1951
ISBN 9789021679099
PPN 418231370
Thematrefwoord Gouvernantes ; Magie ; Voorleesboeken
Taal Nederlands