Op zoek naar de Blauwe Wortel
Boek

Op zoek naar de Blauwe Wortel de beroepen ([2018])/ Sébastien Telleschi, vertaling [uit het Frans]: Anne Marie Westra-Nijhuis

De konijnen zijn nog steeds op zoek naar de magische blauwe wortel. Marktkooplieden, boeren en medewerkers van het ziekenhuis helpen ook mee. Zoekboek met grote gedetailleerde illustraties en informatie over allerlei beroepen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Net als in het vorige zoekboek 'Op zoek naar de blauwe wortel'* (2018) zijn de konijnen nog steeds op zoek naar de blauwe wortel, een magische wortel die iedereen in handen wil hebben. Dat zijn bijvoorbeeld de handelaren in de markthal en de boeren op het land. Zelfs in het ziekenhuis zou iedereen die wortel willen bezitten om zeker te zijn van de beste behandeling. Alleen de jonge konijnen willen niks meer met de blauwe wortel te maken hebben. Dit speciale boek in groot formaat (39 cm) bevat vrij uitgebreide teksten over beroepen met daarnaast paginagrote gedetailleerde kleurenafbeeldingen. Om de twee pagina's is er zelfs een gigantische afbeelding over een dubbele pagina. De teksten zijn qua taalgebruik niet geschikt voor al te jonge kinderen, met woorden als infuus, moderniteit en revolutionair. Enige begeleiding hierbij is gewenst. De afbeeldingen zijn erg druk met konijnen die allerlei beroepen aan het uitoefenen zijn. Omdat dit boek gepresenteerd wordt als zoekboek, is op de allerlaatste pagina een overzicht te vinden van allerlei konijnen, die in de afbeeldingen gezocht moeten worden. En waar is die blauwe wortel toch? Het idee van dit boek is origineel maar de uitwerking is druk en het taalgebruik niet geschikt voor de doelgroep. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492618283 | 26 pagina's

Titel Op zoek naar de Blauwe Wortel : de beroepen
Auteur Sebastien Telleschi
Secundaire auteur Anne Marie Westra-Nijhuis
Type materiaal Boek
Uitgave [Lierderholthuis] : Leonon Media, [2018] - Kalmthout : vh
Overige gegevens 26 pagina's - gekleurde illustraties - 39 cm
Annotatie Vertaling van: À la recherche de la Carotte Bleue : les métiers. - Little Urban, (c)2015
ISBN 9789492618283
PPN 418670021
Rubriekscode 430.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beroepen; Zoekboeken
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Beroepen