Eerste hulp bij klimaatverandering
Boek

Eerste hulp bij klimaatverandering in vijf stappen naar een bloeiende toekomst voor jou én de planeet (november 2018)/ Anabella Meijer, auteurs Annabella Meijer, Hille Takken, Rolf Schuttenhelm, Neza Krek ; tekeningen Anabella Meijer ; eindredactie Ditta op den Dries

Is het weer inderdaad extremer, hoe zit het nu met klimaatverandering en wat kun je er zelf aan doen? Mix van informatie, verhalen, interviews, ballonstrips, humor en veel kleurenfoto's- en -illustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het actuele thema klimaatverandering wordt vanuit een speelse, humoristische invalshoek benaderd. De auteur wil de 'klimaatstress' en '-paniek' die mensen ervaren door alle negatieve statistieken en cijfertjes de kop indrukken en hen motiveren om groener te leven zonder een opgeheven vingertje te gebruiken. Het boek is opgebouwd uit vijf stappen, op de snede aangeduid met kleuren. Stap een behandelt het wetenschappelijke gedeelte over de opwarming van de aarde in begrijpelijke taal, met feiten én onzekerheden. Stap twee onderzoekt de menselijke geest en de uiteenlopende reacties van mensen op deze dreiging; van daadkracht tot ontkenning. De laatste drie stappen zetten in op introspectie en zelfspot (cartoons), inspirerende interviews met klimaathelden en een handboek om zelf een klimaatheld te worden (met online werkboek). Full colour uitgave met veel kleurenfoto's en illustraties, een register ontbreekt. De aanpak is uniek en vernieuwend, een mix van (uitgebreide) tekst en cartoons, ernst en humor. Het (volwassen) taalgebruik is luchtig, levendig en eigentijds, doorspekt met veel Engelse termen. Een vernieuwende benadering van het klimaatprobleem. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082956801 | 270 pagina's

Titel Eerste hulp bij klimaatverandering : in vijf stappen naar een bloeiende toekomst voor jou én de planeet
Auteur Anabella Meijer
Secundaire auteur Hille Takken ; Rolf Schuttenhelm ; Neza Krek ; Ditta op den Dries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Haarlem] : Uitgeverij Kanai, november 2018
Overige gegevens 270 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082956801
PPN 420920838
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen; Stripverhalen ; Klimaatveranderingen ; Energietransitie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat