Zee van verlangen
Boek

Zee van verlangen (oktober 2018)/ Jojo Moyes, vertaling [uit het Engels] Saskia Tijsma, MegaTekst

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog varen zeshonderd vrouwen, die zijn getrouwd met Britse soldaten, naar Engeland om zich bij hun echtgenoten te voegen.

Aanwezigheid

Recensie

Net na de Tweede Wereldoorlog vertrekt een schip vol jonge oorlogsbruiden van Australië naar Engeland. Op dit waargebeurde transport is deze roman gebaseerd. Centraal staan vier jonge vrouwen, van wie een bij inscheping al weet dat ze zwanger is, de zestienjarige al twijfelt aan haar man die ze maar een paar weken kende, de verpleegster een verleden lijkt te verbergen en de chique het vooral om de status van officiers vrouw te doen leek. Dat deze zes weken beslist niet probleemloos verlopen, zal duidelijk zijn, zeker niet als de bemanning en de bruiden op dit vliegdekschip, want een lijnschip was niet meer voorhanden, elkaar voor de voeten gaan lopen. De schrijfster heeft een bijzonder aardige roman geschreven, ze kan goed vertellen, heeft veel fantasie en humor, houdt de verhaallijn vast en heeft zich goed gedocumenteerd.

Specificaties

Nederlands | 9789026141706 | 459 pagina's

Titel Zee van verlangen
Auteur Jojo Moyes
Secundaire auteur Saskia Tijsma
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk, eerste in deze uitvoering;
Uitgave Utrecht : De Fontein, oktober 2018
Overige gegevens 459 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : De Kern, juni 2006 - Vertaling van: The ship of brides. - London : Hodder and Stoughton, 2005
ISBN 9789026141706
PPN 418219842
Genre romantische verhalen - oorlogsroman
Taal Nederlands