Gustav Klimt
Boek

Gustav Klimt ([2016])/ Janina Nentwig, editing: Kathrin Jurgenowski ; translations [from the German]: David Nash (GB), Denis-Armand Canal, Virginie de Bermond-Gettle (F), Patricia Jiménez (E), Francesca Magistro (I) ; Dutch translation [from the German]: Textcase

Overzicht van het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918), met beknopte informatie over zijn leven.

Aanwezigheid

Recensie

Dit beknopte boekje biedt een kennismaking met de in 1862 geboren kunstenaar Gustav Klimt, zijn leven en zijn werk, met een ruim overzicht van zijn werken. De ontwikkeling daarin komt tot uitdrukking in de prachtige kleurenfoto's die in chronologische volgorde zijn opgenomen. Daarnaast geven de korte stukjes tekst achtergrondinformatie over het verloop van zijn carrière geplaatst in de tijd. Zo wordt het Habsburgse Rijk opgebouwd, wat leidt tot plafondschilderingen in het Burgtheater in Wenen en komt de oprichting, door Klimt, aan de orde van de Secession, een groep kunstenaars die protesteren tegen inmenging van de staat en vrijheid van kunsten propageren. Maar ook zijn latere bloempatronen, landschappen en erotische tekeningen krijgen voldoende aandacht. Tot slot een curriculum vitae waarin zijn reizen in Europa zichtbaar worden gemaakt en een overzicht van de musea in de wereld waar zijn kunstwerken te zien zijn. Het boekje is absoluut een aanrader voor elke (beginnende) kunstliefhebber. De teksten zijn in zes talen, waaronder het Nederlands, opgenomen.

Specificaties

Meerdere talenNederlands | 9783955881078 | 216 pagina's

Titel Gustav Klimt
Auteur Janina Nentwig
Secundaire auteur Kathrin Jurgenowski ; David Nash
Type materiaal Boek
Uitgave [Keulen] : Könemann, [2016]
Overige gegevens 216 pagina's - illustraties, kaarten - 19 cm
Annotatie Teksten in het Duits, Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Nederlands - Met literatuuropgave
ISBN 9783955881078
PPN 420797769
Rubriekscode Oostenrijk 737.7
Taal Meerdere talenNederlands
Onderwerp algemeen Klimt, Gustav
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Klimt