Gewoon gelukkig zijn
Boek

Gewoon gelukkig zijn ([2018])/ tekst Barry Timms, tekeningen Greg Abbott ; productie en redactie: Vitataal ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen/Vitataal

Grijze Muis woont tevreden in zijn gezellige huis. Dan ontdekt hij een mooie villa, waar het vast nog fijner wonen is. Witte Muis is inderdaad dol op zijn huis, maar vraagt zich af of het in dat prachtige huis op de heuvel misschien nog fijner is? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, tekst op rijm, kijkgaten en flapjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Grijze Muis woont heel gezellig in zijn kleine huisje samen met zijn familie. Op een dag ziet Grijze Muis in de buurt een veel groter huis staan. Hij zou daar veel liever willen wonen, maar de Witte Muis die in het grotere huis woont, heeft op de heuvel een nog mooier huis gezien. De twee muizen gaan dat fantastische huis samen bekijken en ontdekken daar iets heel bijzonders. In dit prentenboek wordt duidelijk gemaakt dat het goed is om tevreden te zijn met wat je hebt. Het verhaal is op rijm geschreven, maar door de vertaling loopt het rijm niet altijd even soepel. De aantrekkelijke illustraties in zachte kleuren tonen een idyllische omgeving van heuvels, bloemen, dieren en droomhuizen. De tekeningen hebben hier en daar flapjes, waaronder weer nieuwe afbeeldingen te vinden zijn. Ook zijn veel pagina's deels in vorm uitgesneden of voorzien van verrassende doorkijkjes, waardoor leuke dieptewerking ontstaat en we delen van de volgende pagina kunnen zien. Ook in het omslag is een fraai kijkgat gemaakt. Een leuk verhaal met prima afbeeldingen, maar helaas met hier en daar wat minder goed vertaalde tekst. Geschikt voor peuters en kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316885

Titel Gewoon gelukkig zijn
Auteur Barry Timms
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Greg Abbott ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Where happiness lives. - Londen : Little Tiger Press, (c)2018
ISBN 9789048316885
PPN 418108153
Thematrefwoord Geluk ; Jaloezie ; Wonen ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands