Kleine dansers
Boek

Kleine dansers de balletvoorstelling ([2018])/ tekst van Maryann Macdonald, met illustraties van Mandy Sutcliffe ; Nederlandse tekst [vertaald uit het Engels] van M.E. Ander

Vijf kinderen uit de balletklas van juf Amy mogen voor het eerst meedansen in een echte voorstelling. Jess, Tara en Emma mogen vlinders zijn, Ollie speelt een krekel en Rosa is een gloeiworm. Maar is kleine Rosa wel blij met haar rol? Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijf jonge kinderen hebben balletles van juf Amy. Op een dag vertelt de juf dat Jess, Tara, Emma, Rosa en Ollie mee mogen dansen in de balletvoorstelling 'De vlinderdans'. Rosa, de jongste, is wat onzeker, want ze heeft nog niet zo lang les. Maar de andere kinderen helpen haar met het oefenen van de pasjes. Als de rollen worden verdeeld, krijgt Rosa een in haar ogen onbeduidende rol als gloeiworm. De andere kleine dansers laten haar inzien, dat ook een onbeduidende rol heel belangrijk kan zijn. En zo wordt ze letterlijk het stralende middelpunt. Knus braaf verhaaltje over kleuters die elkaar helpen en lief zijn voor elkaar. Het balletklasje bestaat uit vier meisjes (blond, roodharig, Aziatisch en zwart) en één jongetje. Op de sfeervolle, wat dromerige illustraties maken de kinderen allerlei balletbewegingen. De tekeningen in pasteltinten bestrijken steeds een hele of dubbele pagina, met tekst op egale kleurvlakken. Aan de binnenkant van de schutbladen worden de vijf basis balletposities uitgebeeld. Vierkant prentenboek, dat vooral door kleine balletmeisjes zal worden gewaardeerd. De illustratrice is bekend van de prentenboeken over Belle & Boo, waar in Engeland ook een uitgebreide productlijn van bestaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166934

Titel Kleine dansers : de balletvoorstelling
Uniforme titel De balletvoorstelling
Auteur Maryann Macdonald
Secundaire auteur Mandy Sutcliffe ; M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Rugtitel: De balletvoorstelling - Vertaling van: The little dancers: showtime!. - Belle & Boo Ltd. - 2018
ISBN 9789051166934
PPN 419576185
Genre sport
Thematrefwoord Ballet ; Vriendschap
Taal Nederlands