Dat is heet
Boek

Dat is heet ([2019])/ Pierre Winters, Esther Lekanne, Rode Kruis Vlaanderen

Als Shreya tijdens haar verjaardag pannenkoeken bakt, loopt ze een brandwond op. Brecht de Beer schiet haar te hulp en vertelt hoe je zo'n wond verzorgt. Royaal prentenboek met zachtgekleurde illustraties en korte informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit royale prentenboek maakt deel uit van de zesdelige serie 'Brecht de Beer : eerste hulp voor kleuters'*. In deze uitgaven van het Rode Kruis Vlaanderen wordt aan jonge kinderen de basis van EHBO uitgelegd. Centraal staan diverse ongelukjes die veel in deze leeftijdsgroep voorkomen. Dit gebeurt aan de hand van een verhaaltje over Shreya die tijdens haar verjaardag een brandwond oploopt bij het pannenkoeken bakken. Brecht de Beer schiet haar te hulp. Dit deel behandelt eerste hulp bij brandwonden. Het prentenboek bevat spreads met illustraties in pasteltinten, voorzien van een korte begeleidende tekst. Het is de bedoeling om de tekst voor te lezen en er over te praten. Het is een vrij braaf verhaaltje. Wat opvalt is het multiculturele karakter: de herkomst van de kinderen is divers. De verzorger in het verhaal is de opa, niet een ouder. De beer wordt niet geïntroduceerd, die is er gewoon. Op de laatste bladzijden staat voor volwassenen gedetailleerde uitleg over de behandeling van verschillende soorten brandwonden. Een educatief boekje voor kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835045

Titel Dat is heet
Auteur Esther Lekanne
Instelling /Rode Kruis-Vlaanderen
Secundaire auteur Pierre Winters
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst verhaal: Pierre Winters, tekst Brecht legt uit: Rode Kruis-Vlaanderen, illustraties: Esther Lekanne - Onderwerp: brandwonden
ISBN 9789044835045
PPN 421596457
Rubriekscode 605.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brandwonden
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Brandwonden

Relaties/Serie

Brecht de Beer
Boek

Brecht de Beer eerste hulp voor kleuters (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Esther Lekanne