Een rugzak vol eerste hulp
Boek

Een rugzak vol eerste hulp ([2019])/ Pierre Winters, Esther Lekanne, Rode Kruis Vlaanderen

Amir gaat het klimrek op, maar Laura durft niet zo hoog Ze is bang dat ze valt en zich pijn doet. Brecht de Beer legt uit dat hij voor alle pijntjes een oplossing heeft. Hij heeft een rugzak 'vol eerste hulp'. Royaal prentenboek met zachtgekleurde illustraties en korte informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amir en Laura (beiden ik-figuur) spelen samen buiten. Amir klimt naar het allerhoogste puntje van het klimrek - Laura durft niet zo hoog, ze is bang dat ze valt en zich pijn doet. Maar dan komt Brecht de Beer, mét zijn rugzak 'vol eerste hulp'. Ze kijken samen in de rugzak en Brecht de Beer legt uit waarom je de wegwerphandschoenen moet gebruiken. Op twee dubbele pagina's zie je wat er allemaal in de rugzak zit. Het nodigt kinderen uit om, net als Brecht, te vertellen wat er allemaal te zien is en waar je het voor gebruikt. Gaandeweg het gesprek ervaart Laura dat vallen en kleine pijn bij spelen horen. Ze moet zelf goed opletten en iemand roepen als het misgaat! Royaal formaat, bijna vierkant prentenboek waarin jonge kinderen spelenderwijs kennismaken met 'eerste hulp bij ongelukken'. Deel uit de reeks 'Brecht de Beer : eerste hulp voor kleuters'* die zich vooral richt op het leren omgaan met kleine ongelukjes. De tekst is verhalend en informatief tegelijk. De paginagrote getekende kleurenillustraties ogen vriendelijk en zijn zacht van kleur. Achterin staat extra informatie en verwijzing naar enkele telefoonnummers van alleen Vlaamse hulpdiensten. Zowel qua thema als uitvoering een aanrader voor alle opvoeders. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834949

Titel Een rugzak vol eerste hulp
Auteur Esther Lekanne
Instelling /Rode Kruis-Vlaanderen
Secundaire auteur Pierre Winters
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst verhaal: Pierre Winters, tekst Brecht legt uit: Rode Kruis-Vlaanderen, illustraties: Esther Lekanne - Onderwerp: eerstehulpmateriaal
ISBN 9789044834949
PPN 421596570
Rubriekscode 614.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen EHBO; Kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord EHBO

Relaties/Serie

Brecht de Beer
Boek

Brecht de Beer eerste hulp voor kleuters (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Esther Lekanne