Een jaar in het donker
Boek

Een jaar in het donker wat doe jij met je vrije tijd als je nooit meer hoeft te werken? ([2019])/ Gerhard Hormann, redactie Hanzebroek

Een gepensioneerde geeft zichzelf op de eerste dag van zijn vroegpensioen een filmabonnement cadeau. Hij beschrijft de 250 films die hij in een jaar tijd keek, met daarbij de link naar actuele maatschappelijk gebeurtenissen.

Aanwezigheid

Recensie

Na zijn vorige boek* waarin Gerhard Hormann schrijft over hoe je versneld je hypotheek aflost en eerder met pensioen kunt gaat, vertelt hij in dit boek hoe hij zijn vrijgekomen vrije tijd heeft benut. Hij besluit om in een jaar tijd 250 films te bekijken. Niet alleen beschrijft hij de films die hij heeft gezien (het boek somt ze ook per maand op) en geeft hij er zijn mening over. Vaker nog deelt hij zijn eigen ervaringen of gedachten die de films bij hem oproepen. Zo deelt hij bijvoorbeeld zijn bespiegelingen over actuele zaken, zoals #MeToo en de (veranderde) rol van vrouwen in films. En hij beschrijft wat het zien van zo veel films met hem doet. Om aan het einde van het jaar en zijn vele uren in bioscopen tot de conclusie te komen dat films je blik verruimen en je doen inzien dat je alles letterlijk van een andere kant kunt bekijken. Vlot geschreven en boeiend boek.

Specificaties

Nederlands | 9789089753731 | 238 pagina's

Titel Een jaar in het donker : wat doe jij met je vrije tijd als je nooit meer hoeft te werken?
Auteur Gerhard Hormann
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2019]
Overige gegevens 238 pagina's - 21 cm
Annotatie Met filmografie
ISBN 9789089753731
PPN 418672628
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst ; Sabbatsverlof
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst