Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Van nerd naar ninja!
Boek

Van nerd naar ninja! ([2019])/ Anh Do, met illustraties Jeremy Ley ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Mariella Manfré

De onhandige Nelson (10, ik-figuur) ontdekt op zijn tiende verjaardag dat hij de allerlaatste ninja ter wereld is. Als een slechterik de stad aanvalt met reuzenspinnen, moet Nelson meteen in actie komen. Gelukkig kan hij de uitvindingen van zijn oma gebruiken. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De onhandige Nelson (10, ik-figuur) ontdekt op zijn tiende verjaardag dat hij een ninja is, de allerlaatste ninja ter wereld. Zijn moeder en oma vertellen hem dat het zijn lot is om de wereld te beschermen tegen het kwaad. Wanneer een slechterik de stad aanvalt met reuzenspinnen, moet Nelson meteen in actie komen, geholpen door de uitvindingen van zijn oma. Graphic novel waarin een hoofdrol is weggelegd voor de snelle, stripachtige illustraties in zwart-wit die soms een hele spread beslaan. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen in een groot lettertype. Veel woorden worden vetter weergegeven om ze meer nadruk te geven. De focus ligt op de gebeurtenissen, niet zozeer op de ontwikkeling van de personages. Alleen Nelson maakt een (kleine) ontwikkeling door, de andere personages zijn flat characters (Kenny wil alleen maar eten, de vervelende Constantijn is een pestkop). Voor liefhebbers van series als Kapitein Onderbroek en Niek de Groot het eerste deel in een nieuwe reeks over de avonturen van een antiheld. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020674484 | 186 pagina's

Titel Van nerd naar ninja!
Auteur Anh" Do
Secundaire auteur Jeremy Ley ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Alkmaar : Kluitman, [2019]
Overige gegevens 186 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: From nerd to ninja!. - Scholastic Australia, 2018. - (Ninja kid)
ISBN 9789020674484
PPN 420761454
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Ninja's ; Uitvindingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ninja kid
Boek

Ninja kid (2019-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Anh"