Au, ik ben gevallen
Boek

Au, ik ben gevallen ([2019])/ Pierre Winters, Esther Lekanne, Rode Kruis Vlaanderen

Marjolein is gevallen en heeft een schaafwondje op haar elleboog. Brecht de Beer schiet haar te hulp en vertelt hoe je zo'n wond verzorgt. Royaal prentenboek met zachtgekleurde illustraties en korte informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marjolein en Pawel zijn op het schoolplein aan het spelen, waarbij het meisje in een regenplas uitglijdt en haar elleboog bezeert. Brecht de Beer schiet te hulp, troost, en haalt juf, 'want bij ongelukjes moet je de hulp van een volwassene inroepen'. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de wond wordt schoongemaakt en keurig verzorgd, waarna het met het patiëntje weer prima gaat! Aardig en instructief (voorlees)verhaal dat kinderen weerbaarheid en zelfvertrouwen geeft bij ongelukjes. Dit prentenboek in royaal bijna vierkant formaat biedt jonge kinderen een eerste kennismaking met EHBO. De duidelijke en vriendelijk ogende tekeningen in zachte kleuren hebben mooie details en de achtergrond is rustig. Alle personen hebben stippen als ogen en met enkele lijnen worden de gezichtsuitdrukkingen weergegeven. Achterin wordt op een dubbele pagina uitgelegd hoe je diverse huidwonden moet verzorgen; een instructie voor ouders en andere begeleiders. Maakt deel uit van de vrolijke en leerzame reeks 'Brecht de Beer : eerste hulp voor kleuters'*. Voor deze leeftijdsgroep een van de weinige boeken over dit thema, ook goed te gebruiken op school. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835038

Titel Au, ik ben gevallen
Auteur Esther Lekanne
Instelling /Rode Kruis-Vlaanderen
Secundaire auteur Pierre Winters
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst verhaal: Pierre Winters, tekst Brecht legt uit: Rode Kruis-Vlaanderen, illustraties: Esther Lekanne - Onderwerp: huidwonden
ISBN 9789044835038
PPN 421596244
Rubriekscode 614.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verwondingen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Wonden

Relaties/Serie

Brecht de Beer
Boek

Brecht de Beer eerste hulp voor kleuters (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Esther Lekanne