The truth will out. [Seizoen 1]
DVD

The truth will out. [Seizoen 1] ([2019]), directed by Kjell Åke Andersson

Na een lang ziekteverlof krijgt rechercheur Peter Wendel opdracht een coldcaseteam te vormen. Zijn eerste zaak betreft een seriemoordenaar die misschien onschuldig vastzit.

Aanwezigheid

Recensie

Zweedse psychologische thrillerserie met Robert Gustafsson ( De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween). De bekende Zweedse criminoloog en misdaadschrijver Leif GW Persson (Linda; De man die de draak doodde) is een van de scenarioschrijvers, geïnspireerd op het verhaal van een man die bekend stond als 'Thomas Quick' en ten onrechte veroordeeld werd als seriemoordenaar. Rechercheur Peter Wendel gaat na een lang ziekteverlof weer aan het werk en krijgt opdracht een coldcaseteam te vormen. Zijn eerste zaak komt al snel: de politie krijgt bericht van een onbekende moordenaar dat een beruchte seriemoordenaar die al jaren gevangen zit, onschuldig veroordeeld is. Wendel kan voor zijn team alleen maar mensen krijgen die elders mislukt zijn of die de kantjes eraf lopen. Bovendien blijkt dat hooggeplaatste personen die bij de veroordeling betrokken waren hem tegenwerken. Ook Wendel's ex-vrouw en tienerdochter raken bij de zaak betrokken en zijn eigen psychische problemen spelen weer op. De Zweedse titel betekent: 'Wat verborgen is in de sneeuw'. Acht afleveringen.

Specificaties

Zweeds | 5407003481440

Titel The truth will out. [Seizoen 1]
Uniforme titel Det som göms i snö
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kjell °Ake Andersson ; Robert Gustafsson ; Christopher Wagelin ; Maria Sundbom
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Robert Gustafsson, Christopher Wagelin, Maria Sundbom. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de miniserie: Zweden : Yellow Bird, 2018 - Oorspronkelijke titel: Det som göms i snö
ISBN 5407003481440
PPN 421382848
Genre thriller
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend