Paniek op de Haarlemmerdijk
Grote Letter Boek

Paniek op de Haarlemmerdijk een Anne Kramer-thriller ([2018])/ Joop van Riessen

Op de Haarlemmerdijk verdwijnt de zevenjarige dochter van een Amsterdamse wethouder; voor het hoofd van de recherche Anne Kramer wordt het een heftig onderzoek.

Aanwezigheid

Recensie

Op de Haarlemmerdijk verdwijnt de zevenjarige dochter van een Amsterdamse wethouder. Voordat het rechercheonderzoek echt begonnen is, wordt in een auto een dode man aangetroffen met in zijn kofferbak het gruwelijk verminkte lijk van een meisje. Het wordt voor het hoofd van de recherche Anne Kramer een heftig onderzoek, vooral als blijkt dat de dode man, producent van pornofilms en verdachte in een mensenhandelzaak, een bekende van de wethouder is. Zelfs de burgemeester oefent druk uit om bepaalde zaken geheim te houden. Voordat de oplossing in zicht komt, vinden er nog meer verdwijningen plaats. De thrillers met Anne Kramer zijn vlot vertelde, spannende romans met een prettig eigenwijze hoofdpersoon die weinig ontzag heeft voor autoriteit zodra die haar functioneren belemmert. Dat leidt tot interne botsingen en dwingt onwillige autoriteiten tot maatregelen terwijl ze liever pluimen strijken. De plot is gebaseerd op een misdaad waarbij de schrijver als politieman zelf betrokken was. De vergelijking met Baantjer ligt voor de hand, maar de thrillers van Van Riessen hebben heel wat meer kwaliteit.

Specificaties

Nederlands | 9789036434737 | 436 pagina's

Titel Paniek op de Haarlemmerdijk : een Anne Kramer-thriller
Auteur Joop van Riessen
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2018]
Overige gegevens 436 pagina's - 23 cm
Annotatie Eerder verschenen in grote letter: Deventer : Uitgeverij Oorsprong, (c)2014. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : De Kring, 2013. - (Anne Kramer-reeks ; bd. 5) - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036434737
PPN 420974547
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Grote letter bibliotheek
Boek

Grote letter bibliotheek (1971-...)

vol. 3473
Uitgeleend