Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De olifant tegen de neushoorn
Boek

De olifant tegen de neushoorn ([2018])/ Isabel Thomas, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

De olifant en de neushoorn zijn allebei sterk en gevaarlijk. Als ze met elkaar zouden vechten, wie zou dan winnen? Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Olifanten én neushoorns zijn groot, zwaar en heel sterk. Beide dieren zijn dus ook erg gevaarlijk. Maar als ze zouden vechten, wie van de twee zou dan winnen? Dit boek geeft antwoord op die vraag. Aan de hand van verschillende weetjes worden de dieren met elkaar vergeleken. Het boek is geschreven door een schrijfster van talloze non-fictieboeken voor kinderen. Ze schreef ook boeken voor de reeks 'Wie wint?'*, waarbij gekeken wordt welk dier in een (hypothetisch) gevecht zou winnen. De tekst is in een eenvoudig leesniveau geschreven. De feitjes zijn weliswaar leuk om te lezen, maar lijken soms erg willekeurig. Toch is het vooral het concept dat te wensen overlaat. Dat is namelijk onrealistisch en sensatiegericht. De olifanten en neushoorns leven in hetzelfde gebied, maar vechten vrijwel nooit. Dit boek geeft daarover dan ook een verkeerd idee. Je kunt je dus afvragen wat belangrijker werd gevonden: de feitelijke juistheid of de sensatie van een gevecht. Bevat een woordenlijst, register en enige verwijzingen. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463413886 | 24 pagina's

Titel De olifant tegen de neushoorn
Auteur Isabel Thomas
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Elephant vs. rhinoceros. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Animal rivals)
ISBN 9789463413886
PPN 41911310X
Rubriekscode 598.92
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Olifanten ; Neushoorns
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Olifanten

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Wie wint?
Boek

Mijn eerste docu-boek. Wie wint? (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Isabel Thomas