Pinguïn wil vliegen
Boek

Pinguïn wil vliegen ([2018])/ geschreven door Patrick Guest, geïllustreerd door Jonathan Bentley ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Vanuit zijn ei ziet pingüin Gijsbert de hemel met de maan, sterren en vogels. Daar wil Gijsbert ook heen! Maar een pingüin kan niet vliegen. Toch geeft Gijsbert niet op. Tijdens zijn vliegpogingen valt hij diep in zee. En dan gelooft hij zijn ogen niet! Prentenboek met sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste wat pinguïn Gijsbert ziet als hij uit zijn ei omhoog kijkt, is de hemel met de maan, de sterren en de vogels. Daar wil Gijsbert ook heen! Maar een pinguïn kan niet vliegen... Gijsbert geeft niet op, hij blijft proberen of hij kan vliegen. Als hij boven op een bergtop staat en springt, buitelt hij tollend en glibberend naar beneden en komt in de zee terecht. En wat hij dan ziet had hij niet voor mogelijk gehouden. Goed geschreven verhaal over doorzetten en niet opgeven om uiteindelijk via een andere weg je doel te bereiken. Met mooie illustraties in aquareltinten doorlopend over een dubbele pagina, goed passend bij de sfeer van het verhaal. Weinig tekst; de illustraties vertellen grotendeels het verhaal. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316328

Titel Pinguïn wil vliegen
Auteur Patrick Guest
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jonathan Bentley ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The second sky. - Little Hare Books, 2017
ISBN 9789048316328
PPN 418231079
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wensdromen ; Zelfvertrouwen ; Pinguïns
Taal Nederlands