Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Pip danst door
Boek

Pip danst door ([2018])/ Vivian den Hollander, illustraties Saskia Halfmouw

Drie verhalen over Pip die danst bij dansschool Swing. Een hondje gaat er met haar tas vandoor. Haar nieuwe puppy maakt een gat in haar balletpakje. En Pip wil gaan schaatsen. Alleen kan ze dat niet zo goed. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van drie verhalen over Pip die danst bij dansschool Swing. In 'Pip geeft niet op' ziet Pip op weg naar dansschool Swing een hondje. Het hondje gaat aan de haal met haar tas. Daarin zitten alle spullen voor haar balletles. Wat nu? In 'Pip is hip' zit er een gat in het balletpakje van Pip. Ze versiert het met veertjes. Nu is Pip hip. Maar vinden de anderen dat ook? In 'Pip danst op het ijs' ligt er ijs! Pip wil graag schaatsen. Dat is net zo leuk als dansen. Maar ze kan het nog niet zo goed... De vrolijke verhaaltjes zijn knap geschreven in korte zinnen, AVI-M4, met hoofdletters en leestekens, gemiddeld vijf woorden per zin. Met een zin per regel, geen moeilijke woorden, woorden met een of twee en een enkele met drie lettergrepen. De vele kleurige tekeningen zoals Pip in een knalrode jas op schaatsen straalt van de bladzijden af. Samen met de kleurige achtergronden geven ze het boek een prettige lay-out en sfeer. Dit alles maakt het voor de doelgroep aantrekkelijk, speciaal voor meisjes, die mee zullen leven met Pip. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000360666 | 94 pagina's

Titel Pip danst door
Uniforme titel Pip geeft niet op Pip is hip Pip danst op het ijs
Auteur Vivian den Hollander
Secundaire auteur Saskia Halfmouw
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2018]
Overige gegevens 94 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Bevat: Pip geeft niet op ; Pip is hip ; Pip danst op het ijs. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2009, (c)2011, (c)2010
ISBN 9789000360666
PPN 418670692
Genre sport
Thematrefwoord Ballet ; Honden ; Schaatsen (werkwoord)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Swing. 3 in 1
Boek

Swing. 3 in 1 (2016-...)

vol.
Uitgeleend