Wolf Hall
Dwarsligger

Wolf Hall (oktober 2018)/ Hilary Mantel, vertaald [uit het Engels] door Ine Willems

Thomas Cromwell (1485-1540), de zoon van een smid, weet zich op te werken tot staatsman en de belangrijkste adviseur van de Engelse koning Hendrik VIII.

Aanwezigheid

Recensie

Het is begin zestiende eeuw in Engeland wanneer de jonge Thomas Cromwell besluit van zijn gewelddadige vader weg te lopen en het slagveld op te zoeken, met het idee dat hij daar nodig kan zijn. Enige decennia later blijkt hij uitstekend op zijn plek te zijn aan het hof van Henry VIII. Des te meer er bekokstoofd en bedisseld moet worden, des te groter de invloed van Cromwell op de koning is. Het verhaal is geheel vanuit het perspectief van Cromwell geschreven en geeft een fictief beeld van de feitelijke gebeurtenissen en de betrokken personen. Het boek is een ware tour de force van Mantel (1952) en vergt ook enig doorzettingsvermogen van de lezer: de onderlinge relaties zitten vaak ingewikkeld in elkaar en de diplomatieke betrekkingen zijn soms moeilijk te doorgronden. Gelukkig weet Mantel een heel levendig beeld te scheppen van het leven van alledag. Koningin worden zoals Anne Boleyn, dat lukt je niet van de ene op de andere dag, daar komen heel wat strategieën en onderhandelingen aan te pas. Bekroond met de Booker Prize, evenals het vervolg 'Het boek Henry'. Kleine druk in Dwarsligger editie.

Specificaties

Nederlands | 9789049806798 | 1137 pagina's

Titel Wolf Hall
Auteur Hilary Mantel
Secundaire auteur Ine Willems
Type materiaal Dwarsligger
Editie Negende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, oktober 2018
Overige gegevens 1137 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Atlas Contact - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Signatuur, (c)2010 - Vertaling van: Wolf Hall. - London : Fourth Estate, 2009
ISBN 9789049806798
PPN 420798730
Genre historische roman
Thematrefwoord Cromwell, Thomas (Earl of Essex) ; Henry VIII (koning van Engeland) ; Engeland; 16e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 568
Uitgeleend