Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Moderne kunst
Boek

Moderne kunst 75 meesterwerken tot in detail uitgelegd ([2018])/ Susie Hodge, vertaling [uit het Engels]: Paulina de Nijs ; eindredacteur: Ruth Patrick

Overzicht van de ontwikkelingen in de westerse kunst vanaf eind negentiende eeuw tot en met de 21ste eeuw aan de hand van besprekingen van 75 meesterwerken uit die periode.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek geeft middels het bespreken van een 75-tal meesterwerken uit de periode laat negentiende eeuw tot en met de 21ste eeuw inzicht in de ontwikkelingen in de westerse kunst, de intenties van de kunstenaar en de omstandigheden waaronder het werk is ontstaan. Een groot aantal bewegingen gedurende die periode komt aan bod, zoals secessionisme, surrealisme, constructivisme, maar ook land art en Fluxus. Het boek is chronologisch opgebouwd, waardoor de lijn der ontwikkelingen in de tijd als 'logisch' ervaren wordt. Van elk kunstwerk is een paginagrote kleurenfoto opgenomen, met op de tegenoverliggende pagina een beschrijving van het leven van de kunstenaar zelf. Daarenboven zijn er telkens twee pagina's ingeruimd om een zes- tot achttal deel-elementen van het kunstwerk met behulp van close-ups diepgaander te bespreken. Voor elke kunstliefhebber die de moderne kunst wil begrijpen en waarderen is dit boek een uitstekende basis, mede omdat juist de invloeden van de tijdgeest zo nadrukkelijk aandacht krijgen. Een fraai boekwerk met kwalitatief mooie kleurenfoto's en gedrukt op glanzend papier.

Specificaties

Nederlands | 9789463591003 | 335 pagina's

Titel Moderne kunst : 75 meesterwerken tot in detail uitgelegd
Auteur Susie Hodge
Secundaire auteur Paulina de Nijs ; Ruth Patrick
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2018]
Overige gegevens 335 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Modern art in detail : 75 masterpieces. - London : Thames & Hudson, (c)2017
ISBN 9789463591003
PPN 417455143
Rubriekscode 705.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende kunst; 20e eeuw ; Beeldende kunst; 2001-2015
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Beeldende kunst