De berg
Boek

De berg ([2018])/ Manuel Marsol & Carmen Chica, vertaling [uit het Catalaans]: Helena Overkleeft ; illustraties: Carmen Chica

Een vrachtwagenchauffeur neemt tijdens zijn rit door de bergen even pauze. Helemaal alleen in het bos raakt hij de weg kwijt. Maar is hij wel alleen? Een zwart wezentje lijkt hem naar een andere wereld te leiden. De chauffeur verandert in een fantasiewezen en gaat op in de natuur. Hoog prentenboek met intens gekleurde illustraties en summiere tekst. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Een vrachtwagenchauffeur moet zijn bergrit even onderbreken voor een korte (poep)pauze. Alleen in de weidse natuur raakt hij de weg kwijt. Maar is hij wel alleen? Via zijn zintuigen krijgt de natuur hem op een prettige manier in de greep. Hij wordt één met het leven op de berg en een wonderlijke wereld wordt aan hem geopenbaard. Totdat hij de weg terug weer vindt en zijn normale routine weer oppakt alsof er niks gebeurd is: 'Hoe laat zou het zijn?'. Prachtig hoe de prenten je meenemen in de ervaring van de chauffeur. Zijn innerlijke beleving wordt weerspiegeld in een uiterlijke transformatie. Als mythisch bergwezen dompelt hij zich onder in een wereld die normaal verborgen blijft. Daarbij wordt hij vergezeld van een klein zwart wezentje dat een verpersoonlijking lijkt van de berg zelf. Het bijzondere hoge formaat van het boek benadrukt de hoogte van de berg en de weidsheid van het landschap. Summiere tekst, vaak slechts een enkele regel en veel spreads zijn zelfs geheel tekstloos. De bijzondere, geschilderde illustraties hebben intense kleuren. Bekroond met de internationale prijs voor illustratie op de Bologna Children's Book Fair 2017. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986030

Titel De berg
Auteur Carmen Chica
Secundaire auteur Manuel Marsol ; Helena Overkleeft
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2018]
Overige gegevens 54 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Vertaling van: Yokai. - Fulgencio Pimentel, (c)2017.
ISBN 9789492986030
PPN 418878617
Thematrefwoord Natuur ; Fantasiewezens ; Fantasie ; Verdwalen ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands