Help, wie klopt daar? [Dyslexie editie]
Boek

Help, wie klopt daar? [Dyslexie editie] ([2018])/ Nanda Roep, met tekeningen van Silvester

Bundeling van twee verhalen over Luna en Lotte en hun restaurant Plaza Patatta. De zusjes beleven spannende avonturen tijdens Sinterklaas en Kerstmis. Vanaf ca. 9 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van twee feestverhalen over Plaza Patatta. In 'Help, wie klopt daar?' bereiden Luna en Lotte zich voor op het sinterklaasfeest. Ze hebben lootjes getrokken en hopen dat de echte Sinterklaas bij hen op bezoek komt. Ze ontdekken dat in het leegstaande houten huisje naast hun restaurant Plaza Patatta iemand is komen wonen. Eenmaal thuis wordt er op de deur geklopt. Luna en Lotte denken dat Sinterklaas voor de deur staat, maar er staat niemand. Ze worden nieuwsgierig en willen weten waar het geklop dan wel vandaan komt. Spannend, maar ook humoristisch sinterklaasverhaal. Twee zusjes, Luna en Lotte, horen in 'Stille nacht, angstige nacht' rare geluiden op zolder nadat hun papa een oude vriend heeft uitgenodigd om met Kerstmis te komen koken. Vooral Lotte, het jongste zusje, heeft daarna last van nachtmerries en dromen waarin zelfs kinderen worden geofferd. Wat gebeurt er toch allemaal op zolder? De verhalen zijn verrijkt met een groot aantal grappige, karikaturale zwart-witillustraties. Met korte introductie van de personages en na beide verhalen drie recepten uit het Plaza Patatta kinderkookcafé om zelf te maken. De titels van de korte hoofdstukken vormen samen in de inhoudsopgave het 'Plaza Patatta Menu'. Vanaf ca. 9 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789463243230 | 110 pagina's

Titel Help, wie klopt daar? [Dyslexie editie]
Uniforme titel Stille nacht, angstige nacht
Auteur Nanda Roep
Secundaire auteur Silvester"
Type materiaal Boek
Editie [Herdruk];
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2018]
Overige gegevens 110 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave met tekeningen van Georgien Overwater: Tilburg : Zwijsen, (c)2004. - (Leesleeuw . Groep 5/leerjaar 3. Schooljaar 2004-2005 ; b. 2) ; Tilburg : Zwijsen, (c)2005. - (Leesleeuw. Groep 5/leerjaar 3. Schooljaar 2005-2006 ; b. 3) - Oorspronkelijke uitgave in dit lettertype: 2014 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463243230
PPN 420491791
Genre sinterklaas - kerstverhaal
Thematrefwoord Koken ; Sinterklaas ; Kerstmis
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Plaza Patatta
Boek

Plaza Patatta (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Nanda Roep