Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De schorpioen tegen de vogelspin
Boek

De schorpioen tegen de vogelspin ([2018])/ Isabel Thomas, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

De schorpioen en de vogelspin hebben allebei bijzondere zintuigen en zijn gevaarlijk. Als ze met elkaar zouden vechten, wie zou dan winnen? Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Schorpioenen en vogelspinnen beschikken over bijzondere zintuigen en dodelijke wapens. Beide diersoorten zijn dus erg gevaarlijk. Maar als ze zouden vechten, wie van de twee zou dan in een (hypothetisch) gevecht winnen? Dit handzame boek gaat in op die vraag door de dieren met elkaar te vergelijken. Dat gebeurt in acht hoofdstukken van een dubbele bladzijde. Ingegaan wordt op o.a. grootte en kracht, snelheid, hoe ze zich verdedigen en overlevingstrucs. Uiteindelijk wordt de uitkomst van een mogelijk gevecht vastgesteld via een cijfermatig overzicht, waarin hun capaciteiten worden vergeleken. 'Gelukkig laten een schorpioen en een vogelspin elkaar meestal met rust', aldus de auteur. De tekst bevat veel weetjes, is in een eenvoudig leesniveau geschreven en staat in een grote letter. Hoewel de opzet van de uitgave en reeks wat sensationeel aandoen, zal het concept bepaalde kinderen (ook jongens) aanspreken. Ondertussen doen ze wat weetjes op en leren ze ook enige nieuwe woorden als stekel en trippelen. In totaal zijn zes moeilijke woorden opgenomen in de woordenlijst achterin. Bevat ook een register en enige verwijzingen. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463413909 | 24 pagina's

Titel De schorpioen tegen de vogelspin
Auteur Isabel Thomas
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Scorpion vs. tarantula. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Animal rivals)
ISBN 9789463413909
PPN 419113126
Rubriekscode 597.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schorpioenen ; Vogelspinnen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Schorpioenen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Wie wint?
Boek

Mijn eerste docu-boek. Wie wint? (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Isabel Thomas