De witte haai tegen de orka
Boek

De witte haai tegen de orka ([2018])/ Isabel Thomas, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

De witte haai en de orka zijn allebei sterk en gevaarlijk. Als ze met elkaar zouden vechten, wie zou dan winnen? Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Witte haaien en orka's zijn groot, snel, kunnen ze zich goed camoufleren en hebben hele goede zintuigen. Beide diersoorten zijn dus ook erg gevaarlijk. Maar als ze zouden vechten, wie van de twee zou dan in een (hypothetisch) gevecht winnen? Dit handzame boek gaat in op die vraag door de dieren met elkaar te vergelijken. Dat gebeurt in acht hoofdstukken van een dubbele bladzijde. Ingegaan wordt op o.a. grootte, snelheid, overlevingstrucs, dodelijke wapens en jagen. Uiteindelijk wordt de uitkomst van een mogelijk gevecht vastgesteld via een cijfermatig overzicht, waarin hun capaciteiten worden vergeleken. 'Gelukkig laten een witte haai en een orka elkaar meestal met rust', aldus de auteur. De tekst bevat veel weetjes en is in een eenvoudig leesniveau geschreven. Hoewel de opzet van de uitgave en reeks wat sensationeel aandoen, zal het concept bepaalde kinderen (ook jongens) aanspreken. Ondertussen doen ze wat weetjes op en leren ze ook enige nieuwe woorden als kieuw en camouflage. In totaal zijn zes moeilijke woorden opgenomen in de woordenlijst achterin. Bevat ook een register en enige verwijzingen. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463413916 | 24 pagina's

Titel De witte haai tegen de orka
Auteur Isabel Thomas
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Shark vs. killer whale. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Animal rivals)
ISBN 9789463413916
PPN 419113134
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haaien ; Orka's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Wie wint?
Boek

Mijn eerste docu-boek. Wie wint? (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Isabel Thomas