Het complete Ketnet kookboek
Boek

Het complete Ketnet kookboek van hapje tot dessert ([2018])/ tekst: Sabrina Crijns, Kokirina en Hilde Smeesters, foto's: Yannick Vermeire, Whitespray, Heikki Verdurme en Shutterstock

Maak aardappelmuffins, notenburgers of kokosrotsjes. Stapsgewijze uitleg van hapjes en snacks, voorgerechten en soepen, hoofdgerechten en desserts. Bij elk gerecht staan enkele kleurenfoto's, o.a. van het eindresultaat. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kookboek voor kinderen met recepten op menuvolgorde: aperitiefjes, hapjes en snacks, voorgerechten en soepen, hoofdgerechten en desserts. Het zijn vaak de bekende en ook minder bekende gerechten waar heel veel kinderen dol op zijn. Vooraf wat kooktheorie met keukenregels als handen wassen, goed opletten en (tijdig) hulp vragen met uitleg over keukengerei en keukentermen. Bij elk recept staat een opgave van ingrediënten en benodigd keukengerei, vaak ook tips en weetjes. Stapsgewijze uitleg, waarin de handelingen zijn genummerd. De recepttekst had soms wat instructiever kunnen zijn. De moeilijkheidsgraad loopt van 1 tot 4 sterren; de meeste recepten hebben er 1 of 2. Stevige uitgave met een lay-out in vrolijke kleuren en steeds een gerechtfoto en twee of drie werkfoto's (alle in kleur). De laatste zijn eerder illustratief dan instructief. De meeste recepten zijn volgens het westerse eetpatroon, wat meer vegetarische recepten had de gebruikersgroep groter gemaakt. Herziene druk van de uitgave van 2012* onder dezelfde titel. Een aantal recepten staat ook in 'Het complete Ketnet bakboek'** (2014). Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401455350 | 255 pagina's

Titel Het complete Ketnet kookboek : van hapje tot dessert
Auteur Sabrina Crijns
Secundaire auteur Kokirina" ; Hilde Smeesters ; Yannick Vermeire
Type materiaal Boek
Editie Eerste herziene editie;
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2018] - [Brussel] : Ketnet
Overige gegevens 255 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2012
ISBN 9789401455350
PPN 420797157
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken