De zijderoutes
Boek

De zijderoutes geïllustreerde editie ([2018])/ Peter Frankopan, illustraties van Neil Packer ; vertaald uit het Engels door Wybrand Scheffer

Reis mee, via het machtige Perzïe uit de oudheid, de opkomst van Europa en de twee wereldoorlogen naar het heden. Maak via de zijderoutes kennis met koningen e.a. en zie hoe Oost en West met elkaar verweven raakten. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Reis mee naar het oosten in deze rijk geïllustreerde uitgave met een 'zijdezacht' omslag. Het is een opvallende uitgave door de (voor goede lezers) begrijpelijke inhoud, hoewel het complexe vraagstukken betreft, en de vele sprankelende illustraties. Daarnaast is het bijzonder dat er verbindingen worden gelegd tussen de belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, op basis van de kennis van nu, aan de hand van de metafoor van de zijderoutes (oost en west, gebeurtenissen door de eeuwen heen). Handel, opkomst en ondergang van wereldrijken, schitterende steden, oorlogen, godsdiensttwisten, ziekten, mensen en ideeën zijn onderwerpen die aan bod komen. De zijderoutes, niet als échte wegen, maar als centraal zenuwstelsel van de wereld, waarlangs alle organen met elkaar in verbinding staan. In elk hoofdstuk wordt 'een weg' rond een bepaald thema gepresenteerd, o.a. de weg van het geloof, naar de islam, slavernij, Noord-Europa en oorlog. Daarbij is er aandacht voor het grote geheel, maar ook voor gedetailleerde ontwikkelingen. Vrij veel tekst met veel informatie, met name geschikt voor goede lezers. Er is geen register aanwezig. Een boek vol feiten en beelden voor kinderen om er een fascinatie voor geschiedenis aan over te houden. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000362530 | 126 pagina's

Titel De zijderoutes : geïllustreerde editie
Auteur Peter Frankopan
Secundaire auteur Neil Packer ; Wybrand Scheffer
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2018]
Overige gegevens 126 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: The Silk roads : a new history of the world. - Bloomsbury Children's Books, 2018
ISBN 9789000362530
PPN 418670994
Rubriekscode Azië 942.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zijderoute; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Azië (Zijderoute)