Wie ben ik?
Boek

Wie ben ik? huisdieren ([2018])/ Monsieur Dupont

Welk huisdier heeft een zachte vacht maar een tong als een rasp? Kun je aan de vorm raden welk dier het is? Vrijwel vierkant hardkartonnen prentenboek met enkele diepzwarte pagina's en eenvoudige, gestileerde kleurenillustraties. Met in vorm gesneden kijkgaten en eenvoudige weetjes waardoor vier huisdieren geraden kunnen worden. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vier dierenraadsels bevat dit vierkante kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. 'Kiekeboe!', zo begint de eerste spread, waarna het dier zichzelf omschrijft in witte schrijfletters tegen een matte, diepzwarte achtergrond. De rechterpagina heeft een uitsparing in de vorm van het dier, met daarbij een tekstballon waarin staat 'Wie ben ik?'. In de tekst op de tegenoverliggende pagina worden wat hints gegeven, bv. 'Mijn vacht is zacht, maar mijn tong is net een rasp.' De volgende spread geeft het antwoord: tegen een felgekleurde achtergrond is nu het dier te zien; ook geeft een korte tekst nog wat meer informatie. Op deze manier komen achtereenvolgens de kat, de hond, de hamster en de vis aan bod. Het repeteereffect en de eenvoudige illustraties in grote kleurvlakken maken het boekje geschikt voor de jongste lezers. De vrij uitgebreide informatie over de dieren zorgt ervoor dat ook de oudere peuters zich niet hoeven te vervelen. Mooi vormgegeven kiekeboeboek met strakke illustraties in mooie gedekte kleuren. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Boerderijdieren'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616340

Titel Wie ben ik? : huisdieren
Auteur Monsieur Dupont
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Giraf Books, [2018]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les animaux domestiques. - Liège : Langue au chat, (c)2017. - (Coucou,c'est nous)
ISBN 9789492616340
PPN 42099579X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren ; Raadsels
Taal Nederlands