Wie ben ik?
Boek

Wie ben ik? boerderijdieren ([2018])/ Monsieur Dupont

Welk boerderijdier heeft een schattige krulstaart en een roze kleur? Kun je aan de vorm raden welk dier het is? Vrijwel vierkant hardkartonnen prentenboek met enkele diepzwarte pagina's en eenvoudige, gestileerde kleurenillustraties. Met in vorm gesneden kijkgaten en eenvoudige weetjes waardoor vier boerderijdieren geraden kunnen worden. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Dit zwarte, vierkanten kartonboekje met afgeronde hoeken draait helemaal om boerderijdieren. Het omslag heeft een uitsnede in de vorm van een varkentje, daar doorheen zien we de roze kleur van het dier. Elke dubbele pagina heeft een uitsnede in de vorm van een boerderijdier, met daarbij een tekstwolkje met 'Wie ben ik?'. Op de linkerpagina staat een kort raadseltje, waarin de lezer een aanwijzing krijgt over het dier. Zoals over het schaap: 'Ik heb allemaal krulletjes in mijn vacht, maar in de zomer worden die allemaal afgeschoren. In de wei wandel ik vrolijk verder...'. Bij het omslaan van de pagina is de oplossing zichtbaar: een schaap met twee lammetjes, en weer een paar regels tekst. De raadselpagina's zijn grotendeels zwart, met een enkel accent kleur. Daarop volgt steeds een helder gekleurde pagina, met vriendelijke dieren met grote ogen en grote kleurvlakken. De raadsels zijn niet erg ingewikkeld, maar daarom des te bevredigender voor jonge lezertjes. Eenvoudig, maar mooi vormgegeven kartonboekje met uitsnedes, dat mooi aansluit bij de belevingswereld van peuters die de dierenwereld ontdekken en net beginnen met praten. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Huisdieren'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616333

Titel Wie ben ik? : boerderijdieren
Auteur Monsieur Dupont
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Giraf Books, [2018]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les animaux de la ferme. - Liège : Langue au chat, (c)2017. - (Coucou,c'est nous)
ISBN 9789492616333
PPN 420982566
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Boerderijen ; Raadsels
Taal Nederlands