Het creatieve kamerplantenboek
Boek

Het creatieve kamerplantenboek een praktische gids ([2019])/ Fran Bailey, Zia Allaway, adviseur Christopher Young ; vertaling [uit het Engels]: Martine van de Weerd ; redactie: Madeleine Gimpel

Informatie in woord en beeld over o.a. het decoratief inrichten van de woning met kamerplanten, karakteristieken van 175 soorten, het verzorgen, kweken, vermeerderen, bestrijden van ongedierte en ziekten.

Recensie

Ietwat flets uitziende uitgave van twee onbekende Engelse schrijfsters over het decoratief inrichten van woningen met behulp van kamerplanten. Zij verstrekken eerst uitgangspunten voor het ontwerpen met planten door onder andere rekening te houden met vormen en kleuren bij het combineren van planten. Hierna volgen stap voor stap instructies voor het maken van plantencreaties. Circa een derde van het boek bestaat uit karakteristieken van 175 kamerplanten, die allemaal voorzien zijn van een duidelijke kleurenfoto en een goede, uitgebreide, maar klein gedrukte beschrijving van standplaats, verzorging en uiterlijk. Ook de algemene richtlijnen voor de verzorging en teelt en het bestrijden van verzorgingsfouten, ongedierte en ziekten zijn gedetailleerd. Ook hierbij staan veel instructieve kleurenfoto's van een aardige kwaliteit, die door het matte papier niet volledig tot hun recht komen. Het gecombineerde onderwerps- en plantenregister is handig. Een heel geschikte aanvulling op het aanbod kamerplantenboeken, omdat hierin ook nieuwe trends zoals de kokedama (een plant met de wortels in een bolletje modder met mos) staan. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Specificaties

Nederlands | 9789021570945 | 224 pagina's

Titel Het creatieve kamerplantenboek : een praktische gids
Auteur Fran Bailey
Secundaire auteur Zia Allaway ; Christoper Young ; Martine van de Weerd ; Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2019]
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Practical house plant book. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2018
ISBN 9789021570945
PPN 420904867
Rubriekscode 637.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kamerplanten ; Woninginrichting
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kamerplanten