Jungles
Boek

Jungles de mooiste bossen, oerwouden en natuurreservaten van de wereld. ([2019])/ Mia Cassany, Marcos Navarro, Vertaling [uit het Spaans]: Eva Reinders ; Redactie: Trijnie Duut

Leer zestien bijzondere natuurgebieden kennen over de hele wereld. Kun je alle diersoorten ontdekken die leven in de jungles, bossen en oerwouden? Groot formaat kijk- en zoekboek met kleurrijke illustraties en achterin extra informatie. Zoeken vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek begint met een wereldkaart, waarop zestien interessante en mooie natuurgebieden zijn ingetekend, zoals de nationale parken Niokolo-Koba in Senegal en Kahuzi Biega in Congo en de Sundarban-mangrovebossen in Bangladesh en India. Jungles, oerwouden en bossen bestrijken vijf procent van de aardoppervlakte, zijn enorm belangrijk voor het klimaat op aarde en je vindt er ongeveer vijftig procent van de dieren die we kennen. In dit boek is dan ook overal leven te vinden. Per gebied beslaat elke tekening twee pagina's. Soms is een compleet landschap afgebeeld, soms een detail. Omdat het een grote uitgave is zijn deze platen enorm. De tekeningen zijn ware kunstwerken, met veel details, stippels, strepen, kronkels en apart kleurgebruik. Daardoor is het boek aantrekkelijk om in te bladeren en beesten te zoeken, ook voor jonge kinderen. De bijbehorende teksten zijn pittig en meer geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Achterin is een kleine weergave van elke plaat opgenomen met de namen en aantallen van de beesten en details over 1-4 soorten. Er staan per plaat minder soorten dieren op dan de flaptekst aangeeft, maar dat doet er niets aan af dat het een gaaf kijkboek is, waar je ook nog wat informatie in kunt vinden. Zoeken vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059569041

Titel Jungles : de mooiste bossen, oerwouden en natuurreservaten van de wereld.
Auteur Mia Cassany
Secundaire auteur Marcos Navarro ; Eva Reinders ; Trijnie Duut
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Graveland : Fontaine Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 37 cm
Annotatie Tekst Mia Cassany, illustraties Marcos Navarro - Vertaling van: Jungles. - Barcelona : Mosquito Books
ISBN 9789059569041
PPN 420676597
Rubriekscode 578.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oerwouden ; Bossen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Oerwouden