Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Max en de superhelden
Boek

Max en de superhelden ([2019])/ tekst van Rocio Bonilla, met illustraties van Rocio Bonilla en Oriol Malet ; Nederlandse tekst [uit het Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Max is helemaal gek van superhelden, al vanaf zijn geboorte. Zijn favoriete heldin is Megapower. Zij is slim, supersterk, heeft speciale superkrachten en ogen als laserstralen. Maar waarom komt Megapower hem toch zo bekend voor? Groot prentenboek met dynamische kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Max is van jongs af aan gek op superhelden. Vol ongeduld wacht hij op carnaval om zich als superheld uit te dossen. Zijn vriendjes hebben ook superhelden en zijn grootvader vertelt hem erover. Stripboeken lezend blijkt dat Megapower de favoriete heldin is van Max. Ze is dapper, slim, supersterk en heeft speciale superkracht en ogen als laserstralen. Er is echter iets bijzonders aan de hand. Max heeft namelijk zijn eigen Megapower: een heldin zonder speciale krachten maar een die je kan troosten, met je speelt, de poes van de kast haalt en je een dikke nachtzoen geeft... Summiere tekst, enkele zinnen per spread. De dun belijnde waterverfillustraties in dit prentenboek zijn conventioneel en doordrenkt met grappige details. Mooi gevonden zijn de qua kleur en intensiteit afwijkende illustraties als opa vertelt (zwart-wit) en als Max fantaseert over Megapower. Die pagina's bevatten felgekleurde, stoere illustraties van Megapower met masker en wapperende cape, en tekstblokken zoals in veel stripalbums. Van de Spaanse auteur verscheen o.a. het omkeerprentenboek 'Broer en Zus/Zus en Broer'*. Aantrekkelijk en speels prentenboek met herkenbare onderwerpen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166958

Titel Max en de superhelden
Auteur Rocio Bonilla
Secundaire auteur Oriol Malet ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2019]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Max y los superhéroes. - Edicions Bromera, (c)2016
ISBN 9789051166958
PPN 420810749
Thematrefwoord Helden
Taal Nederlands